Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τζορτζ Όργουελ και επικρατούσες ορθοδοξίες

Του Dr Phil Edwards (BNP) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Το BBC Radio 4 αυτό τον καιρό παρουσιάζει το έργο του Τζορτζ Όργουελ – η εκπομπή λέγεται “Discover the man Eric Blair and the writer George Orwell” («Ανακαλύψτε τον άνθρωπο Eric Blair – το πραγματικό του όνομα - και τον συγγραφέα Τζορτζ Όργουελ») – και περιλαμβάνει αναφορές από το βιβλίο του "Η Φάρμα των ζώων".

Ο Orwell (που γεννήθηκε το 1903 στην Ινδία) έγραψε στην εισαγωγή της "Φάρμας των Ζώων" (1945):

"Σε κάθε δεδομένη στιγμή υπάρχει μια ορθοδοξία, ένα σώμα ιδεών τις οποίες υποτίθεται ότι όλοι οι σωστά σκεπτόμενοι άνθρωποι πρέπει να δεχτούν χωρίς ερώτημα".

Στη Βρετανία (και την Ευρώπη) του 2013, οι επικρατούσες ορθοδοξίες είναι οι εξής: ‘ισότητα’, ‘διαφορετικότητα’, ‘πολυπολιτισμικότητα’, ‘υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων’, ‘καταπολέμηση των διακρίσεων’, ‘υπέρ της παγκοσμιοποίησης’, ‘υπέρ του φεμινισμού’, ‘κατά του ρατσισμού’ – και ο κατάλογος των πολιτικώς ορθών συνεχίζεται.

Αντίθετα, οι αξιοπρεπείς, υγιείς παραδόσεις, όπως ο εθνικισμός, ο πατριωτισμός, οι οικογενειακές αξίες, - ο γάμος, η πιστότητα και η πατριαρχία - η κοινωνική ‘κόλλα’ που συνδέει την κοινωνία μας - είναι out.

Το απόσπασμα του Όργουελ συνεχίζει:

"Δεν είναι ακριβώς ότι απαγορεύεται να πεις αυτό, εκείνο ή το άλλο, αλλά «δεν κάνει» να το πεις ... Όποιος αμφισβητεί την επικρατούσα ορθοδοξία οδηγείται στην σιωπή με εκπληκτική αποτελεσματικότητα.

Μια πραγματικά ‘εκτός μόδας’ γνώμη σχεδόν ποτέ κανένας δεν την ακούει, είτε στον τύπο είτε στα υψηλής
αισθητικής περιοδικά".


Πάρτε για παράδειγμα τον David Bellamy, τον κάποτε δημοφιλή τηλεοπτικό παρουσιαστή, βοτανολόγο και περιβαλλοντικό ακτιβιστή ο οποίος τώρα υποστηρίζει ότι η τηλεοπτική καριέρα του κόπηκε απότομα από το BBC από την στιγμή που απέρριψε ("αρνήθηκε" κατά την σημερινή γλώσσα) την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη το 2004.

"Από εκείνη τη στιγμή, πραγματικά δεν ήμουν καλοδεχούμενος στο BBC. Με έβαλαν στον πάγο, γιατί δεν πιστεύω στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Η καριέρα μου τέλειωσε. Με πέταξαν έξω. Δεν ήθελαν να ακούσουν την άλλη πλευρά», είπε.

Πίσω στο 2007 υπήρξε η φοβερή εκείνη υπόθεση που αφορούσε το Νομπελίστα χημικό James Watson*, έναν από τους εξερευνητές της ελικοειδούς δομής του DNA – ο οποίος είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, ότι οι μαύροι άνθρωποι είναι λιγότερο ευφυείς από τους λευκούς ανθρώπους και ότι η ιδέα ότι υπάρχουν «ίσες νοητικές δυνάμεις» ανάμεσα στις φυλετικές ομάδες ήταν μια αυταπάτη.


Ο Dr Watson δήλωσε στους Sunday Times ότι ήταν «εκ φύσεως απαισιόδοξος για την προοπτική της Αφρικής», επειδή "όλες οι κοινωνικές πολιτικές μας βασίζονται στο γεγονός ότι η ευφυΐα τους είναι η ίδια με τη δική μας - ενώ όλα τα τεστ δεν το λένε".

Είπε ότι υπάρχει μια φυσική επιθυμία όλα τα ανθρώπινα όντα να πρέπει να είναι ίσα, αλλά «οι άνθρωποι που έχουν να αντιμετωπίσουν μαύρους εργαζομένους δεν το βρίσκουν αυτό αληθές».

Το γεγονός ότι ο Dr Watson είναι ένας διακεκριμένος επιστήμονας και είναι σε θέση να διαβάζει άφθονη ποσότητα δημοσιευμένων ερευνών για να υποστηρίξει την άποψή του δεν τον σώζει από το διασυρμό από άσχετους και κομπογιανίτες – και τον έστειλαν πίσω στην Αμερική όπου παραιτήθηκε από επικεφαλής του Cold Spring Harbor Laboratory.

Το να χάνεις μιας θέση εργασίας ή μια καριέρα παρουσιαστή είναι κάτι σημαντικό, αλλά το να πηγαίνεις στη φυλακή επειδή αμφισβήτησες την επικρατούσα ορθόδοξη άποψη της ιστορίας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Οι άνθρωποι που ζουν στο Λονδίνο ή στο Κόβεντρι μπορεί να προσβληθούν εάν κάποιος "αρνηθεί" ότι οι πόλεις τους βομβαρδίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα μπορούσαν να θεωρήσουν αυτόν που έχει τέτοιες απόψεις τρελό ή εξαπατημένο, αλλά αμφιβάλλω αν θα επιδίωκαν να τον στείλουν στη φυλακή μόνο και μόνο επειδή είχε μια τέτοια άποψη.

Αλλά σε πολλά μέρη της ηπειρωτικής Ευρώπης (και τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, χάρη στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης) το να αμφισβητήσει κάποιος τις λεπτομέρειες της αντιμετώπισης των Εβραίων της Ευρώπης από τους Γερμανούς κατά τα έτη 1933 - 1945 θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τον διασυρμό, την απώλεια της εργασίας ή την οικονομική καταστροφή, αλλά και μια μακρά ποινή φυλάκισης!

Οι αριστεροί έχουν εφεύρει ένα συγκεκριμένο αδίκημα γύρω από αυτό το θέμα - το λένε «άρνηση του Ολοκαυτώματος».

Τόσο μεγάλης σημασίας είναι η τακτική ενίσχυση της συγκεκριμένης ορθοδοξίας, για τη διατήρηση της πολυφυλετικής Βρετανίας και την εξάλειψη κάθε αντίθεσης προς αυτή, που αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από 80 χρόνια σπάνια βγαίνουν εκτός επικαιρότητας.

Για παράδειγμα, το Teesside University έχει δημιουργήσει ένα ειδικό κέντρο - "Το Κέντρο για τις  φασιστικές, αντι-φασιστικές και μετα-φασιστικές Σπουδές" – για να μελετήσει την "εξτρεμιστική δεξιά, με ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των βίαιων αντι-ισλαμικών αισθημάτων και τη δυνατότητα επίθεσης από έναν και μόνο κατά το στυλ του Anders Behring Breivik".

Το κέντρο ξεκίνησε επίσημα την «Εθνική Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος» (27 Ιανουαρίου), και συνοδεύεται από ομιλίες και διαλέξεις σχετικά με το Ολοκαύτωμα, συμπεριλαμβανομένης των «The Holocaust on Film», «Γράφοντας τα Απομνημονεύματα του Ολοκαυτώματος» και «Πολιτική Θρησκεία και το Ολοκαύτωμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Nigel Copsey, της μονάδας, συνέδεσε ειδικά «την άκρα δεξιά» με το "Ολοκαύτωμα", λέγοντας : "Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για τους φοιτητές, τόσο από το πανεπιστήμιο όσο και από τα άλλα κολέγια, καθώς και το κοινό και το προσωπικό, να προβληματιστούν σχετικά με αυτή την καταστροφική περίοδο στην ιστορία που προέκυψε από τον ακροδεξιό εξτρεμισμό ". (Προσέξτε: "ακροδεξιό εξτρεμισμό").
Τώρα, το σημαντικό ερώτημα είναι πώς ακριβώς οι «επικρατούσες ορθοδοξίες», που περιγράφει ο Όργουελ δημιουργήθηκαν, και όταν δημιουργήθηκαν πώς γνωστοποιήθηκαν, διατηρήθηκαν και αναπαράχθηκαν;

Απάντηση: από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

* ΚΟ: Τον Μάρτιο του 2008, ο Δρ. James Watson - που το 2011, την ομιλία του στο 12ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στην Πάτρα προσπάθησε να διακόψει μια ομάδα «αναρχικών», που επιτέθηκε με χυδαιότητες στον 83χρονο καθηγητή ενώ ένας από αυτούς προσπάθησε να του επιτεθεί με καδρόνι (!) - είχε προγραμματίσει μια διάλεξη στο Μουσείο Επιστημών. Όταν σε μία συνέντευξη του στους Sunday Times άφησε να νοηθεί ότι η νοημοσύνη έχει σχέση με τη φυλή, το μουσείο ακύρωσε τη διάλεξη. Στη δήλωση που εξέδωσε, ειπώθηκε ότι το μουσείο «δεν αποφεύγει τον διάλογο επί επίμαχων ζητημάτων», αλλά επέμεινε ότι ο Δρ. Watson «είχε υπερβεί τα όρια του επιτρεπτού διαλόγου»... Δηλ. σε ελεύθερη μετάφραση,“μπορείς να πεις ότι θέλεις αρκεί να συμφωνείς μαζί μου”!!! με τα κοινωνικά επιθυμητά ψεύδη εν προκειμένω!!


Είπε επίσης πως η γυναίκα πρέπει μόνη της να αποφασίζει αν θα κρατήσει ή όχι το έμβρυο που κυοφορεί, ότι οι μαύρου δέρματος φυλή έχει μικρότερη νοημοσύνη από την λευκή φυλή, ότι η ομοφυλοφιλία είναι παρέκκλιση, ότι .. ότι… και τι δεν είπε ο καθηγητής. Όλα κόντρα στο κοινωνικό κατεστημένο που θέλει να επιβάλλει την ομοφυλοφιλία σαν κάτι φυσιολογικό και όχι σαν παρέκκλιση, που η γυναίκα δεν επιτρέπεται να έχει άποψη αφού είναι μια μηχανή αναπαραγωγής ή σεξ, χωρίς πνευματική υπόσταση. Που το ανακάτεμα των φυλών είναι όχι απλά επιτρεπτό αλλά αναγκαίο, και άλλα πολλά. Είναι φυσικό να ξεσηκωθούν τα πρόβατα όταν διαταράσσεται η ησυχία και η τάξη στο μαντρί.
Όλα τα παραπάνω από το αναλυτικό άρθρο εδώ.
<<<     Και άλλη αλυτρωτική ΜΚΟ για τους…«Τούρκους της Δυτικής Θράκης»! 



 28 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!    >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ