Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

George Soros: Τρία στα τρία κέντρα που επισκέπτεται η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ


Όπως είναι γνωστό στα ελληνόφωνα ΜΜΕ, η τρίτη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ (εκτός δηλαδή αυτών στα Ινστιτούτα Levy και Brookings) στις ΗΠΑ θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Columbia. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Institute for New Economic Thinking (Ινστιτούτου για τη Νέα Οικονομική Σκέψη), θα λάβει χώρα στις 24 Ιανουαρίου και θα έχει τίτλο "Το μέλλον της Ελλάδας και η Ευρωζώνη".


Όπως βλέπετε στην εικόνα από το σχετικό δελτίο Τύπου, το τρίτο αυτό Ινστιτούτο φιγουράρει στη λίστα των χορηγών αυτής της ομιλίας, μαζί με το Ινστιτούτο Levy.



Σύμφωνα με το σχετικό λήμμα της Wikipedia για το Ινστιτούτο για τη Νέα Οικονομική Σκέψη, πρόκειται για μια ακόμα "δεξαμενή σκέψης" η οποία δημιουργήθηκε το 2009 με δωρεά του George Soros (50 εκατομμυρίων δολαρίων), η οποία συμπληρώθηκε από δωρεές άλλων προσωπικοτήτων του χρηματοπιστωτικού συστήματος τηςWall Street.


 
Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider, το Ινστιτούτο για τη Νέα Οικονομική Σκέψη είναι στην ουσία μια "μυστική ομάδα" και μια "ομάδα επιλέκτων" του Soros με στόχο την "ανακατασκευή της παγκόσμιας οικονομίας". Όπως δείχνουν τα πορτραίτα της ομάδας, αυτή συμπεριλαμβάνει μερικούς από τους πιο διάσημους αμερικανούς οικονομολόγους και ακαδημαϊκούς με συναφή αντικείμενα: τον Joseph Stiglitz, τον Amartya Sen, και τον Kenneth Rogoff, για παράδειγμα.


 
Το Ινστιτούτο Adam Smith, από την άλλη, περιγράφει το Ινστιτούτο για τη Νέα Οικονομική Σκέψη ως "το παιχνιδάκι αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων του George Soros", και αναφέρεται επικριτικά –ως προφανώς φιλελεύθερη-ρεπουμπλικάνικη "δεξαμενή σκέψης" το ίδιο– στην προσπάθεια του Ινστιτούτου να προωθήσει την οικονομική σκέψη ποιου άλλου, του John Maynard Keynes, του ιδεολογικού-οικονομολογικού δηλαδή γκουρού του ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Με το Ινστιτούτο συνδέεται και ο γνωστός μας από το Ινστιτούτο Levy και την προβολή που είχε στην Ελλάδα ως αριστερός οικονομολόγος (βλ. πχ, Αυγή 12, ιστολόγιο You Pay Your Crisis 12κλπ) Michael Hudson.



Με δεδομένο το γεγονός ότι είναι ο βασικός ιδρυτής, χορηγός και καθοδηγητής του Ινστιτούτου για τη Νέα Οικονομική Σκέψη, ο George Soros, ο 22ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη (περιουσία περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια), βρίσκεται πίσω από όλες τις "αριστερές" (δηλαδή νεοΚεϋνσιανές) "δεξαμενές σκέψης" και ινστιτούτα που επισκέπτεται η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ: το Ινστιτούτο Brookings, τοΚολλέγιο Bard, και το
Institute for New Economic Thinking.
 


"Θεωρίες συνομωσίας"

http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6206.html


Institute for New Economic Thinking Blog:


Ο Soros τιμάται από την Εθνική Ένωση για τα Οικονομικά των Επιχειρήσεων για τον ρόλο του στην ίδρυση του Institute for New Economic Thinking



Ο συνιδρυτής του Institute for New Economic Thinking (INET) George Soros τιμήθηκε με το βραβείο Adam Smith από την Εθνική Ένωση για τα Οικονομικά των Επιχειρήσεων (NABE), μια ένωση οικονομολόγων που ασχολείται με τις επιχειρήσεις. Η NABE δήλωσε πως το βραβείο ήταν μια αναγνώριση για την ίδρυση, εκ μέρους του Soros, του Institute for New Economic Thinking, καθώς και των βιβλίων του για τις χρηματαγορές και τις προσπάθειες του να προάγει μια πιο ρεαλιστική κατανόηση των χρηματαγορών, όπως με τις ιδέες του για την ανακλαστικότητα και για το ποσοστό λάθους στην διαδικασία λήψης αποφάσεων.


 
Ο Soros εντυπωσίασε επίσης με τα σχόλιά του για την ΕΕ τη Δευτέρα. Ο Soros αποκάλεσε την κρίση της ευρωζώνης "εντελώς αυτοδημιούργητη" και προειδοποίησε ότι "υπάρχει πραγματικός κίνδυνος το ευρώ να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση."



Ο Soros κάλεσε τη Γερμανία να αναλάβει ευθύνη και να σώσει το ευρώ και το σχέδιο για τα ευρωομόλογα, λέγοντας πως "αν πετύχει, θα κοστίσει πολύ λίγα, αλλά αν αποτύχει, θα πάρει τη Γερμανία μαζί του."



Αν η Γερμανία δεν είναι σε θέση να ηγηθεί, ο Soros είπε πως πρέπει να φύγει από το ευρώ, λέγοντας πως τότε "το πρόβλημα θα εξανεμιστεί", καθώς η αξία ανταλλαγής του ευρώ θα πέσει και τα κέρδη από τα ομόλογα θα προσαρμοστούν στα ανάλογα επίπεδα για τις χρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.

Πηγή: Institute for New Economic Thinking Blog

το είδα



<<<     ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 





 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ O κύριος Τσιπρας σας πούλησε    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ