Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ακριβότεροι οι αντιρρησίες από τους στρατιώτες

Το ελληνικό κράτος επιβραβεύει όσους αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα με μηνιαίο μισθό 250 ευρώ…
Οι αντιρρησίες συνείδησης, οι οποίοι απαλλάσσονται της στράτευσης, υποχρεούνται να υπηρετήσουν την εναλλακτική «θητεία» τους σε δημόσιους φορείς και οργανισμούς.


Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο υπηρετούν σε οργανισμούς εκτός των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, γέννησης, καταγωγής ή διαμονής τους αλλά και για μεγαλύτερο διάστημα από εκείνο των υπόλοιπων στρατεύσιμων. Ωστόσο, την ίδια ώρα που ο απλός στρατιώτης παίρνει μόλις 10 ευρώ για να «φυλάττει με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός του» την πατρίδα, οι αντιρρησίες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους επικαλούνται δήθεν ιδεολογικούς λόγους για να αποφύγουν τις δυσκολίες της θητείας, αμείβονται για την εναλλακτικές τους υπηρεσίες με μηναίο μισθό 250 ευρώ!


Τα χρήματά αυτά δίνονται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», για τη σίτιση και τη στέγαση τους, αφού οι αντιρρησίες αρνούνται ακόμα και να διαμείνουν ή να φάνε σε στρατιωτικές μονάδες, όπως όλοι οι υπόλοιποι στρατιώτες.
Βέβαια, το γεγονός αυτό δεν καθιστά λιγότερο παράλογη την προνομιακή και ιδιαίτερη μεταχείρισή τους. Και αυτό γιατί:
Πρώτον, γιατί το ωράριο δημοσίου που δουλεύουν οι αντιρρησίες δεν μπορεί να συγκριθεί με τις σκοπιές και τις αγγαρείες των στρατιωτών. Δεύτερον, γιατί οι ευθύνες που πέφτουν στους ώμους των στρατεύσιμων δεν είναι ανάλογες με τις ευθύνες που μπορεί κανείς να έχει ως προσωρινά εργαζόμενος σε μια υπηρεσία.
Και τρίτον και κυριότερο, γιατί δεν μπορεί το κράτος, το οποίο ουσιαστικά οι αντιρρησίες απαρνούνται, να τους στηρίζει επειδή επέλεξαν να του γυρίσουν την πλάτη...
ΠΗΓΗ newsbomb ,  http://alexander-hellas.blogspot.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ