Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Χιλιάδες στρατιωτικοί έκαναν πορεία στο Σύνταγμα (βίντεο)

Χιλιάδες απόστρατοι αλλά και εν ενεργεία στρατιωτικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας και των περικοπών που έχουν υποστεί οι μισθοί και οι συντάξεις τους. Στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα.

Δείτε το βίντεο από την πορεία








Όταν έφτασαν έξω από τη Βουλή, οι στρατιωτικοί έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο


Δείτε το βίντεο






Κρατώντας σημαίες στα χέρια και με κύριο σύνθημα "ΟΧΙ στην Εξαθλίωση των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας" οι ένστολοι άρχισαν να κατακλύζουν την πλατεία από τις 16:00. 



Μεγάλη δυναμική στην συγκέντρωση δίνει σύμφωνα με το onalert η παρουσία τριών Αρχηγών ΓΕΣ, και πρωτίστως του Κ. Ζιαζιά ο οποίος με την παραίτησή του έχει γίνει σημείο αναφοράς στο στράτευμα. (Διαβάστε στο onalert τη σχετική είδηση)



"Πολέμησα το 1940 για μία Ελλάδα ελεύθερη - Φωτιά και τσεκούρι στους Έλληνες πολιτικούς" από ένα βετεράνο του Β' Παγκοσμίου πολέμου.







O Ζιαζιάς στην συγκέντρωση! Τι είπε ο Τσουκαράκης που εμφανίστηκε με στολή.ΒΙΝΤΕΟ




Ο Αρχηγός ΓΕΣ που υπέβαλε την παραίτησή του λέγοντας όχι στις παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας στις κρίσεις του Ιουλίου, ο στρατηγός Κώστας Ζιαζιάς, θα είναι παρών στην συγκέντρωση των στρατιωτικών στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας στο πλάϊ του άλλους δύο πρώην Α/ΓΕΣ!

Η απόφαση του στρατηγού να δώσει το παρόν στην μεγάλη συγκέντρωση έγινε γνωστή λίγο μετά από την πολύ σκληρή ομιλία του διαδόχου του Κώστα Γκίνη στη Σχολή Ευελπίδων. Ο κ.Γκίνης επί της ουσίας κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι αντιμετωπίζουν επιπόλαια -τουλάχιστον- την εθνική ασφάλεια της χώρας! Οι συζητήσεις για όσα έγιναν στις κρίσεις του στρατού ήδη έχουν φουντώσει και το Onalert θα έχει σύντομα την πλήρη εικόνα των “φάουλ” που έχουν γίνει.

Η παρουσία τριών Αρχηγών ΓΕΣ, και πρωτίστως του Κ.Ζιαζιά ο οποίος με την παραίτησή του έχει γίνει σημείο αναφοράς στο στράτευμα ,δίνει ασφαλώς μεγάλη δυναμική στην συγκέντρωση και όχι μόνο: μην ξεχνάμε ότι ο στρατηγός κατεβαίνει σε μια διαδήλωση απόγνωσης, όπου εν ενεργεία στρατιωτικοί έχουν αποφασίσει να παραστούν με τη στολή παρά την απειλητική διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου. Και είναι απάντηση στο “ακροδεξιό” παρασκήνιο που μέσω δημοσιευμάτων και μηνυμάτων απειλεί στην ουσία τους στρατιωτικούς που συμμετέχουν.

Η συμβολική παρουσία Ζιαζιά είναι αποστομωτική απάντηση σ΄ όσους πιστεύουν ότι το πραγματικά εκρηκτικό κλίμα που έχουν προκαλέσει τα κυβερνητικά μέτρα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ,μπορεί να εκτονωθεί μόνο με λόγια παρηγοριάς ή με απειλές και συμπεριφορές που όπως συνηθίζουμε να λέμε “θυμίζουν άλλες εποχές”.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ












το είδα



<<<      H Συρία αντιστέκεται στην ιμπεριαλιστική επίθεση ! 



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ (9.3.13).   >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ