Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα! Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών [βίντεο]



Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα!


Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα! Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία που να υλοποιεί το ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, και να προωθεί την παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης ως απαραίτητων δημόσιων υπηρεσιών για όλους. Η νομοθεσία τής ΕΕ πρέπει να απαιτήσει από τις κυβερνήσεις να εξασφαλίζουν και να παρέχουν σε όλους τους πολίτες πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα καθαρού, πόσιμου νερού και σε δίκτυο αποχέτευσης. Προτείνουμε:


  1. Τα θεσμικά όργανα και τα κράτη-μέλη τής ΕΕ να είναι υποχρεωμένα να εξασφαλίζουν ύδρευση και αποχέτευση για όλους τους πολίτες.

  2. Η υδροδότηση και η διαχείριση των υδάτινων πόρων να αψηφούν τους «κανόνες τής εσωτερικής αγοράς» και να απαγορεύεται η απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών ύδρευσης.

  3. Η ΕΕ να εντείνει τις προσπάθειές της για να έχουν όλοι πρόσβαση σε ύδρευση και αποχέτευση.



Αντικείμενο: 
Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία που να υλοποιεί το ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, και να προωθεί την παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης ως απαραίτητων δημόσιων υπηρεσιών για όλους.

Κύριοι στόχοι: 
Η νομοθεσία τής ΕΕ πρέπει να απαιτήσει από τις
κυβερνήσεις να εξασφαλίζουν και να παρέχουν σε όλους τους πολίτες πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα καθαρού, πόσιμου νερού και σε δίκτυο αποχέτευσης. Προτείνουμε: 1. Τα θεσμικά όργανα και τα κράτη-μέλη τής ΕΕ να είναι υποχρεωμένα να εξασφαλίζουν ύδρευση και αποχέτευση για όλους τους πολίτες. 2. Η υδροδότηση και η διαχείριση των υδάτινων πόρων να αψηφούν τους «κανόνες τής εσωτερικής αγοράς» και να απαγορεύεται η απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών ύδρευσης. 3. Η ΕΕ να εντείνει τις προσπάθειές της για να έχουν όλοι πρόσβαση σε ύδρευση και αποχέτευση.

Οι πληροφορίες σχετικά με την παρούσα προτεινόμενη πρωτοβουλία είναι διαθέσιμες στις εξής γλώσσες:
български   čeština   Dansk   Deutsch   eesti   Ελληνικά   English   español

Français   Gaeilge   italiano   Latviešu  lietuvių   magyar   Malti   Nederlands

polski   português   română   slovenčina   slovenščina   suomi   svenska

Αριθμός μητρώου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: 
ECI(2012)000003

Ημερομηνία καταχώρισης: 
10/05/2012

Ιστότοπος της παρούσας προτεινόμενης πρωτοβουλίας πολιτών στο μητρώο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: 
http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/initiatives/ongoing/details/2012/000003/el

Ονόματα των διοργανωτών: 
Bsirske Frank, Goudriaan Jan Willem, Nordström Annelie, Perret Anne-Marie, Kokalov Ivan, Pavanelli Rosa Maria, Prentis Dave

Ονόματα των προσώπων επικοινωνίας: 
Goudriaan Jan Willem, Perret Anne-Marie

Ηλεκτρονικές διευθύνσεις των προσώπων επικοινωνίας: 
water@epsu.org, president@epsu.org

Ιστότοπος της παρούσας προτεινόμενης πρωτοβουλίας πολιτών : 
http://www.right2water.eu/


Για να υποστηρίξετε μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, πρέπει να είστε πολίτης της ΕΕ (πολίτης κράτους μέλους της ΕΕ) και σε ηλικία που να σας παρέχει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (18 ετών, εκτός από την Αυστρία όπου η ηλικία απόκτησης δικαιώματος ψήφου είναι τα 16 έτη) 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες και όρους που ισχύουν για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: http://ec.europa.eu/citizens-initiative

Φόρμες Υπογραφής






Ποιοί είμαστε


Επιτροπή Πολιτών

Οργανισμοί EPSU, EAPN, EEB, EPHA, ETUC, WECF, Social Platform, APE, PSI

Εθνικές Επαφές


Σχετικά με την εκστρατεία μας


Όλοι οι πολίτες χρειάζονται καθαρό πόσιμο νερό και ποιοτική αποχέτευση. Ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγγυηθεί αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω της προώθησης της ύδρευσης και της αποχέτευσης ως απαραίτητων δημόσιων υπηρεσιών για όλους. Αυτά τα δικαιώματα πρέπει να υλοποιηθούν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να θέσει δεσμευτικούς στόχους για όλα τα κράτη-μέλη, ώστε να επιτευχτεί 100% κάλυψη στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για την επίτευξη καθολικής πρόσβασης στην ύδρευση και στην αποχέτευση και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που στερούνται αυτών των υπηρεσιών.

Οι στόχοι μας:



  1. Εγγυημένη ύδρευση και αποχέτευση για όλους στην Ευρώπη.

  2. Όχι απελευθέρωση των υπηρεσιών ύδρευσης.

  3. Καθολική (παγκόσμια) πρόσβαση σε ύδρευση και αποχέτευση.

Αυτή η εκστρατεία είναι ένα εργαλείο για την ενεργητική διεκδίκηση του ανθρώπινου δικαιώματος απόλαυσης ύδρευσης και αποχέτευσης. Είναι ένα εργαλείo αλλαγής τής νοοτροπίας τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε αντί να εστιάζει στον ανταγωνισμό και στον μηχανισμό της αγοράς να εστιάζει στην εκπλήρωση των δικαιωμάτων των πολιτών μέσω δημόσιων υπηρεσιών. Στόχος της είναι η επίτευξη καθολικής (παγκόσμιας) πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση και η διαφύλαξη των περιορισμένων δημόσιων υδάτινων πόρων για τις επόμενες γενιές.



Οι στόχοι μας



  1. Εγγυημένες υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης για όλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Πιστεύουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υλοποιήσει το ανθρώπινο δικαίωμα απόλαυσης ύδρευσης στο βαθμό που οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης διέπονται από την κοινοτική νομοθεσία (ως υπηρεσίες κοινής ωφέλειας). Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη να υλοποιήσουν αυτό το ανθρώπινο δικαίωμα θέτοντας δεσμευτικούς στόχους για την επίτευξη καθολικής κάλυψης.



  1. Τα ανθρώπινα δικαιώματα πιο πάνω από τα συμφέροντα της αγοράς: Να μην απελευθερωθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης. Θέλουμε η ΕΕ να αλλάξει νοοτροπία και αντί να εστιάζει στον ανταγωνισμό και στον μηχανισμό τής αγοράς να εστιάζει στην εκπλήρωση των δικαιωμάτων των πολιτών μέσω δημόσιων υπηρεσιών. Το νερό είναι ένας περιορισμένος φυσικός πόρος, ένα δημόσιο αγαθό απαραίτητο για την ζωή και την υγεία. Είναι ένα «φυσικό» μονοπώλιο για το οποίο δεν πρέπει να ισχύουν οι κανόνες τής εσωτερικής αγοράς.

  1. Παγκόσμια/καθολική πρόσβαση στην ύδρευση και στην αποχέτευση.  Πιστεύουμε ότι η ΕΕ πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για την καθολική απόλαυση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. Η ΕΕ πρέπει να θέσει στόχους και να περιλάβει την επίτευξη της καθολικής παροχής ύδρευσης και αποχέτευσης στην αναπτυξιακή πολιτική της. Έτσι, η ΕΕ θα διατρανώσει την πίστη της στην καθολική απόλαυση του δικαιώματος απόλαυσης ύδρευσης και αποχέτευσης.

Για την υλοποίηση του ανθρώπινου δικαιώματος απόλαυσης ύδρευσης και αποχέτευσης, προτείνουμε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:



  1. Να αναφέρει το ανθρώπινο δικαίωμα απόλαυσης ύδρευσης και αποχέτευσης σε κάθε ανακοίνωσή της περί ύδρευσης ή/και αποχέτευσης.

  2. Να εξασφαλίσει νερό (ασφαλές, καθαρό και φθηνό) και υπηρεσίες αποχέτευσης για το σύνολο του πληθυσμού των κρατών-μελών τής ΕΕ.

  3. Να μην μετατρέψει τις υπηρεσίες ύδρευσης σε εμπορικές υπηρεσίες, εξαιρώντας τες από τους κανόνες τής εσωτερικής αγοράς. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμευτεί:

  4. Να μην απελευθερώσει την αγορά υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

  5. Να μην περιλάβει τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης σε εμπορικές συμφωνίες σαν την CETA.

  6. Να ενθαρρύνει τις συμπράξεις μεταξύ δημόσιων φορέων.

  7. Να διασφαλίζει ότι όλες οι πολιτικές τής ΕΕ για την ύδρευση και συναφή ζητήματα διαπνέονται από την αρχή «το νερό δεν είναι εμπόρευμα», την οποία καθιέρωσε η Οδηγία-Πλαίσιο για τα Ύδατα.

  8. Να διακηρύξει ότι η προστασία τού υδάτινου περιβάλλοντος θα υπερισχύει έναντι εμπορικών πολιτικών.

  9. Να ξεκινήσει προγράμματα στήριξης όσων δεν μπορούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης, για να μην διακοπεί η παροχή νερού σε κανέναν.

  10. Να διασφαλίζει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ύδρευσης εφαρμόζουν διαφανείς και ανοικτές διαδικασίες σύναψης συμβάσεων (δεν νοούνται εμπορικά μυστικά σε μια δημόσια υπηρεσία).

  11. 11. Να προωθήσει την συμμετοχή των πολιτών σύμφωνα με την οδηγία-πλαίσιο για το νερό.

  12. Να αυξήσει την παγκόσμια πρόσβαση σε ύδρευση και αποχέτευση, ενσωματώνοντας την επίτευξη καθολικής πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση στην αναπτυξιακή πολιτική τής ΕΕ και δίνοντάς της μεγαλύτερη βαρύτητα στην Επίσημη Αναπτυξιακή Βοήθεια για την βελτίωση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

  13. Να ενθαρρύνει τις συμπράξεις μεταξύ δημόσιων φορέων (Συμπράξεις Φορέων Διαχείρισης Νερού) επί μη κερδοσκοπικών αρχών και βάσει της αλληλεγγύης μεταξύ των φορέων διαχείρισης νερού και των εργαζομένων σε διαφορετικές χώρες.

  14. Να νομοθετήσει υπέρ της διατήρησης του ελέγχου τού νερού και των υδάτινων πόρων στο Δημόσιο.

  15. Να στηρίξει όσες δημόσιες εταιρείες ύδρευσης, εντός και εκτός Ε.Ε., δεν διαθέτουν επαρκές κεφάλαιο για να επεκτείνουν χωρίς οικονομική ενίσχυση τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης στους φτωχούς.

  16. Να στηρίξει και να ενθαρρύνει όσες εταιρείες ύδρευσης επενδύουν μέρος τού ετήσιου κύκλου εργασιών τους σε συμπράξεις φορέων διαχείρισης νερού σε αναπτυσσόμενες χώρες (όπως γίνεται στις Κάτω Χώρες και στην Γαλλία).

  17. Να στηρίξει την εγκαθίδρυση ενός ευρωπαϊκού συστήματος συγκριτικής αξιολόγησης των δημόσιων επιχειρήσεων για την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών ύδρευσης.

  18. Να σχεδιάσει έναν κώδικα διακυβέρνησης για τις εταιρείες ύδρευσης εντός τής ΕΕ των 27.

Videos



Για περισότερες πληροφορίες : info@right2water.eu

πηγή: http://www.right2water.eu/el
το είδα





<<<      ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδιο με Παπούλια, Ιερώνυμο, Σαμαρά στην Ακαδημία Αθηνών – ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ [βίντεο] 


 Πράξη πραγματικής αντίστασης 1 : Αίτηση απαλλαγής πληρωμών προς την πολιτεία    >>>




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »