Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πανικοβλημένος ο Κάμερον αποκαλεί «ρατσιστές» όσους ψήφισαν UKIP

Η άνοδος του ευρωσκεπτικιστικού αντιμεταναστευτικού UKIP (Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου) στο 28% στο Eastleigh, δημιούργησε πανικό στους Συντηρητικούς που ψάχνουν να βρουν τα βαθύτερα αίτια της δημοτικότητας του UKIP και αν ο ευφυής «ερασιτέχνης» ηγέτης του Nigel Farage έχει πραγματικά τη δυνατότητα να στερήσει από την παλαιότερη πολιτική μηχανή στη βρετανική πολιτική σκηνή έως και 40 έδρες στις γενικές εκλογές.
Στις πρόσφατες αναπληρωματικές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο 'Ιστλι της νότιας Αγγλίας, το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον πήρε την τρίτη θέση, πίσω από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου(UKIP), που τάσσεται κατά της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. και κατά της μετανάστευσης.
Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν νέο βουλευτή μετά την παραίτηση του πρώην υπουργού Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής Κρις Χιούν, ο οποίος διώκεται για παρακώλυση της δικαιοσύνης. Η υποψήφια του UKIP Νταϊάν Τζέιμς δήλωσε ότι η δεύτερη θέση την οποία κατέλαβε ήταν «μεγάλη έκπληξη» που δείχνει ότι το κόμμα έχει καταστεί μεγάλη δύναμη στην πολιτική ζωή της Βρετανίας.

Ο εφιάλτης του Κάμερον είναι ότι UKIP κατέχει πλέον το ισχυρό κοκτέιλ των θεμάτων που σχετίζονται με την ΕΕ, όπως η μετανάστευση και η συμπίεση των μισθών, και έτσι μπορεί να χωρίσει την ευρωσκεπτικιστική δεξιά το
2015 - ακριβώς όπως έκαναν οι κεντροαριστεροί Σοσιαλιστές Δημοκράτες του SDP (διαλύθηκε το 1988) που κουτσούρεψαν τους Εργατικούς στα μέσα της δεκαετίας του '80. Για πρώτη φορά μέσα σε έναν αιώνα το Συντηρητικό κόμμα έχει χάσει το μονοπώλιο του ελέγχου της δεξιάς.
Ο Κάμερον, επιτέθηκε στο UKIPαποκαλώντας «κρυφο-ρατσιστές» (‘closetracists’) και «παρανοϊκούς» (‘loonies’), όσους πατριώτες, αντι-ευρωπαϊστές Βρετανούς ψήφισαν το κόμμα του Farage.
Η εφημερίδα The Guardian, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των εκλογών ως «κρίση» για τους Συντηρητικούς και «φουσκοθαλασσιά» για το UKIP. Σημειώνει δε η εφημερίδα ότι έχει προκύψει αμφισβήτηση τους τελευταίους μήνες για την ηγεσία του Κάμερον από το κόμμα του και οι εκλογές αυτές σίγουρα θα την εντείνουν.
Το UKIP συχνά περιγράφεται ως ένα δεξιό λαϊκίστικο και ευρωσκεπτικιστικό (αντι-ΕΕ) κόμμα. Ο χαρισματικός του ηγέτης - πολύ γνωστός και δημοφιλής στην Ελλάδα από τα βιντεάκια του YouTube - Nigel Farage, είναι πρώην μέλος του Συντηρητικού Κόμματος.
Η αντίδραση του ηγέτη των Συντηρητικών, ήταν να επιτεθεί στο κόμμα του Farageαποκαλώντας τους ‘closetracists’ και ‘loonies’ και σχεδόν δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει περαιτέρω προς τα δεξιά (δηλαδή να στηρίξει την έξοδο από την ΕΕ ή να αντιταχθεί στην δημογραφική αντικατάσταση των Βρετανών από τριτοκοσμικούς μετανάστες).
Ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας Nigel Farage απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι ψηφοφόροι στις εκλογές στο Eastleigh υποστήριξαν το κόμμα του ως μια «ψήφος διαμαρτυρίας».
"Αυτό που λέμε στους ανθρώπους και αυτό που βάζουμε σε πρώτη θέση είναι μια ιδέα κοινής λογικής για το πώς θα πρέπει να ελέγχουμε τα σύνορά μας, ποια πρέπει να είναι η σχέση μας με την Ευρώπη και τι θα πρέπει να κάνουμε για την επικείμενη ενεργειακή κρίση.
"Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι ψηφίζουν για UKIP, επειδή μας βλέπουν ότι προσφέρουμε πολιτικές λύσεις."






<<<     ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! 



 Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ SUPER B 02/03/13     >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ