Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Nicolas: Πολιτικός κρατούμενος της δικτατορίας του Ολάντ

Gallia Watch / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ



Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει τον Nicolas, το νεαρό διαδηλωτή κατά του «γάμου» των ομοφυλοφίλων - ο οποίος καταδικάσθηκε σε τετράμηνη φυλάκιση- με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα κατά τη στιγμή της σύλληψής του. Οι πατριώτες της Γαλλίας, από διάφορα στρατόπεδα, καταγγέλλουν σθεναρά την καταδίκη του, και το Le Point, ένα σημαντικό ειδησεογραφικό ​​περιοδικό έχει δημοσιεύσει μια επιστολή από έναν δικαστή, ο οποίος παραμένει ανώνυμος, ο οποίος καλεί τους συναδέλφους του δικαστές να "ξυπνήσουν" για τις αδικίες που διαπράττονται από το γαλλικό κράτος και να αρνηθούν να καταδικάσουν άτομα που συνελήφθησαν παράνομα.






Μετά την εξέταση των πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης του Nicolas, το Le Point συνεχίζει:


Η σκληρή καταδίκη του έχει κλονίσει τους δικαστές, καθώς και την ιεραρχία της αστυνομίας. Όχι ότι όλοι οι δικαστές και οι αστυνομικοί υποστηρίζουν τυφλά το κίνημα κατά των γκέι «γάμων», αλλά ανησυχούν βλέποντας ένα ολισθηρό δρόμο και μια ορισμένη μονομέρεια από το γαλλικό σύστημα δικαιοσύνης που φοβούνται ότι γίνεται άδικο και μια αστυνομία που θα λειτουργεί υπό συγκεκριμένες διαταγές. Αυτοί οι υψηλά
ιστάμενοι λειτουργοί δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στις συλλήψεις και στις καταδίκες των διαδηλωτών ενάντια στο «γάμο για όλους». Και μερικοί δηλώνουν, με κάπως στόμφο, ότι έχουν εισέλθει σε μια αντίσταση κατά της δικτατορίας. Τέτοια περιφρόνηση δεν μπορεί να είναι ένα καλό σημάδι σε μια τεταμένη, εύθραυστη κοινωνία. Το Le Point έχει γίνει αποδέκτης πολλών καταγγελιών για έλλειψη κατανόησης και εξέγερση σε σχέση με αυτό που ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι βιώνουν ως μια υποτιθέμενη καταπίεση.



Σημείωση: Η παραπάνω φράση δεν είναι απολύτως σαφής. Φαίνεται να σημαίνει ότι πολλοί αναγνώστες του Le Point είναι δύσπιστοι για αυτό  που οι αρχές κάνουν με τους διαδηλωτές, και ότι ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι πιστεύουν ότι υπάρχει κρατική καταστολή. Το Le Point αποκαλεί «υποτιθέμενη» την καταστολή, υποδεικνύοντας έτσι ότι η λέξη "καταστολή" μπορεί να είναι υπερβολή.




Σήμερα, ακούμε έναν από αυτούς. Ένας ανώνυμος δικαστής, αγανακτισμένος και επαναστατικός. Σίγουρα είναι υπερβολικό, αλλά η κραυγή του, είναι το σύμπτωμα μιας Γαλλίας που έχει κοπεί στα δύο.




Σημείωση: Η επιστολή του δικαστή είναι μεγάλη. Χρησιμοποιεί ως ψευδώνυμο το Chrétien Guillaume de Malesherbes, το όνομα του δικηγόρου που υπερασπίστηκε τον Λουδοβίκο XVI στη Συνέλευση που έφερε την καταδίκη του βασιλιά στη λαιμητόμο. Μερικάαποσπάσματα:



(...) Στις 19 Ιούνη 2013, ένα δικαστήριο (στο Παρίσι) καταδίκασε ένα διαδηλωτή του κινήματος

ManifPour Tous’ σε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή. Ποιο ήταν το έγκλημα που διέπραξε για να δικαιολογείται αυτή η ασυνήθιστη αυστηρότητα, όταν πριν από δύο εβδομάδες στα άτομα που επιτέθηκαν σε ένα περιφερειακό τρένο επιβλήθηκαν απλές ποινές με αναστολή, όταν οι κακοποιοί του Τροκαντερό το Μάιο (επεισόδια κυρίως από αλλοδαπούς μετά τη κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Paris-Saint-Germain) δεν έχουν ακόμη δικαστεί ή καταδικαστεί;


Σημείωση: για τα παραπάνω γεγονότα έχει γίνει αναφορά εδώ και εδώ.



 

Οι κατηγορίες ήταν: εξέγερση και άρνηση υποβολής σε εξέταση DNA. Στους καλλιεργητές GMO (γενετικά τροποποιημένου) σιταριού που αρνήθηκαν να κάνουν τεστ DNA επιβλήθηκαν ... πρόστιμα. Αλλά δεν έγινε το ίδιο για τον Nicolas, έναν ειρηνικό διαδηλωτή που διαδήλωνε μπροστά σε ένα τηλεοπτικό στούντιο, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση χωρίς λόγο. Ήταν, επίσης, για λόγους «εξέγερσης» που διατάχθηκε ο εγκλεισμός του στη φυλακή από τους δικαστές. Καιφυλακίστηκεαμέσωςεπειδήαρνήθηκεναυποταχθείστηδικτατορία!


Σημείωση: εδώ ο ανώνυμος δικαστής λέει ότι είναι καθήκον των ελεύθερων ανθρώπων να εξεγείρονται κατά των παράνομων ενεργειών της αστυνομίας (όπως το να παραγγείλουν σε ένα πλήθος που διαμαρτύρεται να διαλυθεί), σύμφωνα με τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Παροτρύνει τους δικαστές της Γαλλίας να μην γίνουν συνεργοί στην καταπίεση και να απελευθερώσουν όσους έχουν αδίκως τεθεί υπό κράτηση.



Ας μην φοβόμαστε από τα τεράστια μέσα που χρησιμοποιούνται από μια εξουσία που βρίσκεται στο τέλος της. Τι αξιοπιστία έχει η Αστυνομία όταν καταγράφει διαδηλωτές και επιτρέπει σε εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι; Ποια είναι η αξιοπιστία των αστυνομικών και των ΜΑΤ που είναι πάντα έτοιμοι να διατηρήσουν την τάξη και να παρακολουθήσουν την κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους, αλλά δεν είναι ποτέ εκεί όταν χρειάζονται έρευνες και συλλήψεις για σκληρούς εγκληματίες; 

Και εσείς, Γάλλοι αστυνομικοί, τι περιμένετε για να καταθέσετε τα όπλα σας όταν λαμβάνετε παράνομες εντολές; Μερικοί από εσάς εκφράσατε προφανώς την αηδία σας όταν αναγκαστήκατε να συλλάβετε τους ειρηνικούς Veilleurs (που κρατούν αγρυπνία όλη τη νύχτα). Ντροπή σας! Αν νιώθετε αηδία, να αρνηθείτε! Όμως, ενεργώντας, γίνεστε συνειδητοί συνεργοί της δικτατορίας. Η έκφραση της αμηχανίας σας είναι θλιβερή. Είναι η ίδια αμηχανία που έπνιξε τον Πόντιου Πιλάτο, όταν έστειλε τον Χριστό στον Γολγοθά.



Οι γονείς του καταδικασθέντος Nicolas είναι πολύ λιγότερο θυμωμένοι για την ποινή του γιου τους από τον δικαστή που έγραψε την επιστολή. Έκαναν έκκληση για «ηρεμία» και ζήτησαν να μην γίνει ο Νικολά ένας ήρωας ή ένας μάρτυρας. Τα λόγια τους ήρθαν λίγες ώρες πριν από μια συγκέντρωση στο Πάνθεον στο Παρίσι υπέρ του Νικολά. Το άρθρο και πάλι από το Le Point: 

Ζήτησαν επειγόντως από τους διαδηλωτές οι οποίοι επιθυμούσαν να υποστηρίξουν τον Nicolas και από τις δυνάμεις της αστυνομίας, "να μην ενδώσουν στη βία", την Παρασκευή. Με μια ανοικτή επιστολή που δημοσιεύτηκε σήμερα το βράδυ στο La Croix, οι γονείς του Nicolas Bernard-Busse, του 23χρονου φοιτητή από το Παρίσι, που καταδικάστηκε την Τετάρτη σε δύο μήνες κάθειρξη χωρίς δικαίωμα έφεσης, προσπαθούν να κατευνάσουν την ένταση. 


Παρ’ όλα αυτά, το βράδυ της Παρασκευής της 21ης Ιουνίου, περίπου πεντακόσιοι οπαδοί του Manif Pour Tous, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν μπροστά από το Πάνθεον στο Παρίσι, απαιτώντας την απελευθέρωση του ακτιβιστή. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια και το πλήθος διαλύθηκε περίπου στις 20:00 Μερικοί ακτιβιστές δήλωσαν ότι ο νεαρός είναι ένας «πολιτικός κρατούμενος». Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση μεταξύ των μελών του δεξιού κόμματος UMP που κατήγγειλαν για «δύο μέτρα και σταθμά» το δικαστικό σύστημα.

<<<     Σπύρος Χατζάρας , Η αλήθεια δεν εχει χορηγό , AxisRadio.gr 20-06-2013



 Οι Γερμανικές εκλογές τελειώνουν την Ελλάδα σαν κράτος    >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ