Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Γιατρός αρνήθηκε να πραγματοποιήσει άμβλωση και του αφαιρούν την άδεια...!

Μία εξωφρενική περίπτωση επαγγελματικής ευθύνης ιατρού εξελίσσεται στην Αυστραλία. Γενικός ιατρός στην πολιτεία Victoria είναι αντιμέτωπος ακόμη και με την αφαίρεση της άδειάς του επειδή… αρνήθηκε να πραγματοποιήσει έκτρωση επιλογής φύλου (σ.σ. pentapostagma.gr – sex-selective abortion).

Ο Δρ. Mark Hobart, προσεγγίσθηκε από ένα ζευγάρι Ινδών που ανακάλυψαν κατά την 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης ότι το μωρό τους ήταν κορίτσι. Εξέφρασαν προς τον ιατρό την επιθυμία τους να πραγματοποιηθεί έκτρωση επειδή απλά και μόνο επειδή το μωρό τους δεν ήταν αγόρι. Ο Δρ. Hobart αρνήθηκε. Το ζευγάρι απευθύνθηκε αλλού και τελικά η έκτρωση πραγματοποιήθηκε..

Οι γονείς δεν προχώρησαν σε νομικές διεκδικήσεις, αλλά οι ιατροί στην Victoria της Αυστραλίας είναι
υποχρεωμένοι να παραπέμπουν αλλού τους ασθενείς στην περίπτωση που αρνηθούν βάσει συνείδησης την πραγματοποίηση μίας έκτρωσης. Έτσι, πριν από πέντε μήνες το Ιατρικό Συμβούλιο της Victoria εκκίνησε διαδικασία διερεύνησης για το περιστατικό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην αφαίρεση της άδειας του Δρ. Hobart.

H βουλευτής Christine Campbell της πολιτείας Victoria έχει παραπέμψει την υπόθεση στο πολιτειακό Κοινοβούλιο. Η Campbell δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Mark βρίσκεται αντιμέτωπος με μία μυστική ομάδα ανθρώπων των οποίων οι σκοποί είναι άγνωστοι, όπως και η διαδικασία ψηφοφορίας τους. Εάν το τελικό ψήφισμα είναι κατά του Mark, η μόνη λύση που θα απομένει για αυτόν θα είναι να επιβαρυνθεί οικονομικά και προσωπικά καταθέτοντας έφεση ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου».

Η δημοσιογράφος Miranda Devine από το Sydney εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά του Ιατρικού Συμβουλίου μέσω της στήλης της : «Η ειρωνεία είναι ότι οι νόμοι κατά της έκτρωσης στην πολιτεία Victoria, που είναι από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο, δημιουργήθηκαν από τις πιέσεις της δικομματικής φεμινιστικής ατζέντας. Όμως, πλέον αυτοί οι νόμοι χρησιμοποιούνται για να τιμωρήσουν έναν ιατρό που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε διαδικασία έκτρωση επιλογής φύλου – μία διαδικασία που έχει οδηγήσει τα νεογέννητα κορίτσια να αποτελούν επαπειλούμενο είδος στην Ινδία, την Κίνα και άλλες πατριαρχικές κοινωνίες».

pentapostagma.gr




<<<     Το να υπάρχει «αντιρατσισμός» χωρίς να υπάρχει φυλή (ράτσα) είναι αρκετά μπερδεμένο ! 



 Θάνος Μεταξάκης: Ο μοριακός βιολόγος της Γερμανίας που γύρισε στην Κρήτη και φυτεύει θαυματουργά ρόδια    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ