Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Νόρμαν Φίνκελσταϊν (Norman Finkelstein)


Ο Νόρμαν Φίνκελσταϊν είναι από τους ανθρώπους που στην κυριολεξία έβαλαν το κεφάλι τους στη λαιμητόμο. Στη λαιμητόμο των πανίσχυρων ομάδων του εβραϊκού λόμπι στην Αμερική και της δολοφονικής στρατιωτικής μηχανής του Ισραήλ. Μέχρι στιγμής, τον σώζει η καταγωγή του. Αν δεν ήταν απόγονος Εβραίων που επέζησαν από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να έχει επιβιώσει κοινωνικά και επαγγελματικά, γιατί η αντίθεσή του στις πολιτικές του Ισραήλ είναι τόσο δυνατή, βαθιά, ειλικρινής και εμπεριστατωμένη που προκαλεί σοβαρή αναστάτωση και τριγμούς στο οικοδόμημα της προπαγάνδας της φιλοπόλεμης παράταξης. Ανυποχώρητος εχθρός του ψεύδους και της βαρβαρότητας, ανυποχώρητος υπερασπιστής του δίκιου και της ανθρωπιάς, δεν διστάζει να αντιπαρατεθεί σε νεοφασίστες, ρατσιστές και δολοφόνους που κυριάρχησαν μετατρέποντας το σιωνιστικό όνειρο σε εφιάλτη.

Όχι χωρίς τραύματα και απώλειες. Η αποτελεσματικότητα τού κόστισε τη θέση του στο πανεπιστήμιο όπου δίδασκε επί σειρά ετών με λαμπρές επιδόσεις, εξ αιτίας της ανελέητης πίεσης που ασκήθηκε από το λόμπι με επικεφαλής τον ακραίο σιωνιστή καθηγητή Alan Dershowitz. Επίσης, με εκβιασμούς και απειλές εμποδίζεται να πραγματοποιήσει κάποιες ομιλίες, όπως συνέβη στο
πανεπιστήμιο Clark, αλλά και στη Γερμανία όταν πέρσι Πράσινοι και Die Linke ανακάλεσαν τις προσκλήσεις τους! Μάλιστα, στο Τελ Αβίβ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο, ανακρίθηκε και απελάθηκε με απαγόρευση εισόδου στο «δημοκρατικό» Ισραήλ για δέκα χρόνια!

Στα βιβλία, τα άρθρα και τους λόγους του ξεσκεπάζει την αληθινή φύση του Ισραήλ, που εξελίσσεται στα πρότυπα του καθεστώτος απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής. Επίσης, αντικρούει την κατηγορία του αντι-σημιτισμού που προσάπτουν στους επικριτές του Ισραήλ και αποκαλύπτει τα πραγματικά κίνητρα του «πατριωτισμού» του εβραϊκού λόμπι.
Το βιβλίο του «Η βιομηχανία του ολοκαυτώματος» (εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου) δημιούργησε σάλο. Με απόλυτη τεκμηρίωση απέδειξε πώς στήθηκε ένας τεράστιος μηχανισμός πάνω στο δράμα των Εβραίων, αναγορεύοντας το ολοκαύτωμα (και αποκλείοντας μεθοδικά όλα τα άλλα εκατομμύρια παθόντων, σλάβων, τσιγγάνων, κομμουνιστών κ.λπ.) σε μία παγκόσμια επιχείρηση που αποφέρει στους επιτήδειους μεγάλη εξουσία και -με εκβιασμούς, πλαστογραφίες, διαστρεβλώσεις και ψεύδη- πολλά χρήματα (τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για τους επιζήσαντες των στρατοπέδων, οι οποίοι πήραν κάτι ψίχουλα) και στηρίζει τις εγκληματικές πολιτικές του Ισραήλ.

Καταστροφές των υποδομών (σχολεία, νοσοκομεία, ελιές, πηγάδια κ.λπ.), στη Γάζα, τη Δυτική όχθη και το Νότιο Λίβανο, αλλεπάλληλες επιδρομές των Ισραηλινών, μαζικές σφαγές αμάχων, βόμβες φωσφόρου και διασποράς, εξοντωτικός αποκλεισμός ενάμισι εκατομμυρίου ανθρώπων στη Γάζα, παράνομοι εποικισμοί στα κατεχόμενα, τείχος μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων, παρατεταμένος εγκλωβισμός δέκα χιλιάδων Παλαιστινίων σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατατρεγμός των Βεδουίνων, συστηματικά βασανιστήρια, κατεδαφίσεις χιλιάδων σπιτιών, υποβάθμιση των Αράβων πολιτών του Ισραήλ, διώξεις σε βάρος αντιπολεμικών εβραϊκών οργανώσεων, τραυματισμοί και δολοφονίες στελεχών της Παλαιστίνης στο εσωτερικό και το εξωτερικό (π.χ. στο Ντουμπάι), αλλά και Εβραίων ακτιβιστών από την Αμερική (π.χ. Ρέιτσελ Κόρι)…

Όλα αυτά συνθέτουν μία κατάσταση πρωτοφανούς φρίκης που ξεπερνάει σε διάρκεια και στόχευση ακόμα και τη ναζιστική θηριωδία. Αυτή ακριβώς την κατάσταση αντιμάχεται ο Φίνκελσταϊν, έχοντας στο πλευρό του τον Τσόμσκι και πολλούς άλλους υπέρμαχους της ειρήνης και της δικαιοσύνης σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι, όπως επισημαίνει παρακάτω, δεν αφήνουν πλέον ανεπηρέαστη την κοινή γνώμη.

Στέλιος Ελληνιάδης


το είδα





Δείτε 2 βίντεο με τον Νόρμαν Φινκελστάιν (Norman G. Finkelstein) με ελληνικούς υπότιτλους

Τα βίντεο είναι απόσπασμα απ' την ταινία του Ισραηλινού σκηνοθέτη Γιοάβ Σαμίρ Defamation



Ίσως το πιο σημαντικό μέρος ολόκληρης της ταινίας του Ισραηλινού Γιοάβ Σαμίρ. Ο Εβραίος καθηγητής ,γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος, Νόρμαν Φίνκελσταϊν ξεσπά εναντίον του Εβραϊκού λόμπι...



Από Giannis Aronis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »