Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η ‘έξυπνη κάρτα του πολίτη’ έρχεται εις γάμου κοινωνία με τον ηλίθιο ψηφοφόρο .. και ο ΣΥΡΙΖΑ κουμπάρος



Αγαπητέ μου ψηφοφόρε. Αφού επιμένεις να συμπεριφέρεσαι σα ζήτουλας, αυτή τη φορά θα σε αναγκάσουν να πάρεις την Κάρτα του Πολίτη γονατιστός.

Μεταφέρω το σχετικό απόσπασμα από την πρόταση της κυβέρνησης όπως αυτή πρωτο-δημοσιεύτηκε* από το Reuters.

«Ανθρωπιστική κρίση – Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την πρότασή της να:

- αντιμετωπίσει τις ανάγκες που προκύπτουν από την πρόσφατη αύξηση της απόλυτης φτώχειας (ανεπαρκή πρόσβαση σε τροφή, στέγη, υπηρεσίες υγείας και παροχή ρεύματος) μέσω ιδιαίτερα στοχευμένων μη χρηματικών μέτρων (π.χ. κουπόνια τροφίμων).

- το πράξει με τρόπο που θα υποβοηθήσει τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και τη μάχη κατά της διαφθοράς/γραφειοκρατίας (π.χ. την έκδοση μιας Έξυπνης Κάρτας του Πολίτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάρτα ταυτοποίησης (ID) στο Σύστημα Υγείας, αλλά και για την πρόσβαση στο πρόγραμμα κουπονιών σίτισης κ.τλ.).

- αξιολογήσει το πιλοτικό πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με στόχο την επέκτασή του πανελλαδικά.

- εξασφαλίσει ότι η μάχη κατά της ανθρωπιστικής κρίσης δεν
έχει αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο

Ο Αλέξης Τσίπρας το είχε δηλώσει προεκλογικά συνδέοντάς το, όπως αναμενόταν από όλους μας, με την καταπολέμιση της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη που όλοι κυνηγούν και ποτέ δεν πιάνουν.


Που να ‘ξερες όμως τότε ψηφοφόρε μου ότι σου επεφύλασσαν και μία έκπληξη; Που να ‘ξερες ότι η φτώχεια και η ανεργία, η ανέχεια, που σου έχουν επιβάλλει τα μνημόνια δεν θα λυνόνταν όπως σου υποσχέθηκαν έτσι απλά με την αύξηση του βασικού σου μισθού και πολλές πολλές προσλήψεις; Εκείνη την ιστορία που λες στα παιδιά σου να μην δέχονται καραμελίτσες από ξένους γιατί μπορεί να τα αποπλανήσουν γιατί δεν την εφαρμόζεις ποτέ στον εαυτόν σου;

Μετά από την προηγούμενη αποτυχία επιβολής της Κάρτας του Πολίτη επανέρχεται το προτεινόμενο μέτρο πιο δυναμικά, και αυτό διότι τούτη τη φορά η εφαρμογή του συνδέεται με την ανάγκη. Όσοι το λέγαμε από πριν ήμασταν συνομωσιολόγοι. Ότι θα φτάσουν τον Έλληνα σε τέτοιο σημείο εξαθλίωσης για να του πουν μετά πάρε την κάρτα και όλα σου τα προβλήματα θα λυθούν. Και το ‘πρόγραμμα’ θα ξεκινήσει τώρα πιλοτικά από τους πιο εξαθλιωμένους.

Θα σταμπαριστείς σαν το ζώο που πάει για σφαγή, ή το ζώο που έχει κάνει στείρωση, ή το ζώο που οι ιδιοκτήτες του θέλουν να ξέρουν που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή. Και τούτοι οι φιλάνθρωποι ιδιοκτήτες θέλουν να σε φροντίσουν καλέ μου ψηφοφόρε γιαυτό και θα σε αμολύσουν στην αυλή τους με το κολάρο στο λαιμό. Η ‘έξυπνη κάρτα’ και όχι τα υποσχόμενα μέτρα, θα είναι το εισητήριό σου για τον παράδεισο.

Και τι παράδεισος..

Διότι αν κοιτάξουμε στην Αμερική που εφαρμόζεται το μέτρο θα δούμε ότι πρόκειται για μία μόνιμη και παγιωμένη κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού. Οι άνθρωποι από ένα σημείο και μετά παραιτούνται από την ιδέα να μεγαλουργήσουν, να εργαστούν και να δημιουργήσουν. Αρκούνται στα συσσίτια και στα κουπόνια, στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, και που και που ονειρεύονται ότι κάποια μέρα, ίσως .. Αυτό ακριβώς θέλει και η κυβέρνηση, να συμβιβαστείς με την ιδέα. Γιατί το οικονομικό της πρόγραμμα, ή μάλλον καλύτερα το πρόγραμμα που της επιβάλλει η Τρόϊκα, ΔΕΝ βγαίνει αλλιώς. Αυτό μάλλον πρέπει να είναι και το βασικό στοιχείο του μαρξιστικού τρόπου. Να γίνει μια ριζική αλλαγή πρώτα στο μυαλό και η ‘πραγματικότητα’ μετά θα ακολουθήσει. Είδες τι ωραία που λύνονται έτσι όοοοοοολα τα προβλήματα; Γιατί αν νομίζεις ότι θα γίνει τίποτα στην πραγματική πραγματικότητα εμένα να μου σφυρίξεις. Το λέει και πιο πάνω: «να εξασφαλίσει ότι η μάχη κατά της ανθρωπιστικής κρίσης δεν έχει αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο». Αναρωτιέμαι τελικά ποιος έγραψε αυτό το ‘ριζοσπαστικό’ πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑΣ ή ο Ομπάμιας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο μανιώδης πολέμιος του ρατσισμού, του φασισμού και ο υπέρμαχος της ταξικής ισότητας, ετοιμάζεται να σου ‘φορέσει’ τον πιο χυδαίο κοινωνικό ρατσισμό, τον πιο απάνθρωπο φασισμό, τον πιο ύπουλο ταξικό διαχωρισμό. Και θα παγιωθεί στην κοινωνία μας, αν το επιτρέψουμε, σαν μία νορμάλ μετεξέλιξη του σημερινού αδιεξόδου γιατί θα το βλέπουμε υπό το πρίσμα μιας ‘γενναιόδωρης’, ‘ριζοσπαστικής’, ‘επαναστατικής’ και ‘φιλανθρωπικής’ μαρξιστοσοσιαλιστικής (τρέχα γύρευε) κοινωνικής μεταρρύθμισης. Να το πω αλλιώς, το κολάρο που θα μας φορέσουν έρχεται με άρωμα ζουμερής ‘κατακόκκινης’ φραουλίτσας.

Εκεί που έβγαινες με υπερηφάνεια στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθείς και να απαιτήσεις, τώρα τράβα στη γραμμή σου σαν επαίτης για να ζητιανέψεις βγάζοντας όλα σου τα άπλυτα στη φόρα. Όταν αρρωστήσεις, όταν πεινάσεις, όταν δεν έχεις να πληρώσεις τη ΔΕΗ, όταν δεν έχεις που να μείνεις. Όλη σου η ζωή υπερήφανέ μου Έλληνα κλεισμένη μέσα σε μία πλαστική κάρτα. Όλοι σου οι αγώνες και οι θυσίες 5 χρόνια τώρα .. ένα αρχείο σε μία οθόνη. Είσαι απόλυτα εξαρτημένος στην κυβέρνηση. Και θα τα δεχτείς όλα, θα κάνεις τα πάντα γιατί:

- ο Βαρουφάκης οδηγάει μηχανή

- ο γιός του Τσίπρα λέγεται Ερνέστο

- κανείς τους δεν φοράει γραβάτα

- είναι ομορφόπαιδα

- λένε ότι είναι επαναστάτες

- λένε ότι αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη

- λένε ότι είναι με το μέρος σου

- πεινάς του κερατά

Πήγες για μαλλιά και βγήκες κουρεμένος καλέ μου ψηφοφόρε, ή για να το πω λίγο πιο χυδαία, πήρες τα τρία τους: φοροδιαφυγή, γραφειοκρατία και ανέχεια, όλα συμπυκνωμένα μέσα σε μία ‘έξυπνη κάρτα’, πασπαλισμένη με μπόλικη μαρξιστοσοσιαληστική ζάχαρη άχνη και σιροπιασμένη με κοκκινωπή επαναστατική Τσε Γκεβαρίστικη διάθεση. Κορόϊδο. Νούμερο. Κάνε τώρα την ψυχή σου φραγκοδίφραγκα και εξαργύρωσέ την. Ένας αριθμός κατάντησες και ‘συ, μέσα στους αριθμόυς τους. Κυριολεκτικά αυτή τη φορά. Και θα αγαπήσεις πολύ τον δικό σου αριθμό. Θα τον δείχνεις με υπερηφάνεια μπας και πάρεις το κάτιτίς σου.

Κάθε πέρσι και καλύτερα να λες.

Αυτό.

Τίποτε άλλο.

Εκτός αν ..


###

*Έχει υποστεί ‘επεξεργασία’ [Reporting by Matthias Sobolewski Editing by Jeremy Gaunt.] Η κυβέρνηση μάλλον δεν ενδιαφέρεται να μας ενημερώσει απευθείας.

Φαίη/Αβέρωφ

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ