Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Άρχισαν οι εκβιασμοί απο την κυβέρνηση της "Αριστεράς"!

Η κυβέρνηση της δήθεν Αριστεράς «χτυπά» και πάλι. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι χρωστούν από 30 έως και 500 ευρώ στο Δημόσιο! Αντί να κυνηγήσει τους μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν και τα περισσότερα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) βάζει στο στόχαστρο τους λίγους που οφείλουν τα λιγότερα! Τι κι αν τα 66,5 δισ. από τα 86,2 δισ. ανείσπρακτων οφειλών προέρχονται από τους μεγαλοοφειλέτες, στο μάτι της εφορίας μπαίνουν οι μικροοφειλέτες!

 Έτσι, τις επόμενες ημέρες θα σταλούν e-mails από τη ΓΓΔΕ σε 50.000 φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους από 30 έως 500 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νewsbomb, πρόκειται για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 και υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή τους άνω του τριμήνου. Από τη ΓΓΔΕ εξαιρέθηκαν οι οφειλές σε ρύθμιση, σε αναστολή είσπραξης ή εκτέλεσης, οι οφειλές ανεπίδεκτες είσπραξης, καθώς και οι οφειλέτες κάτω των 18 ετών.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της ΓΓΔΕ, δεν
τίθεται θέμα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, οι οποίοι θα καλούνται να εισέλθουν στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματεία με τους προσωπικούς κωδικούς τους, για να τακτοποιήσουν την οφειλή τους.

Ωστόσο τα έσοδα που θα καταφέρει να συγκεντρώσει η εφορία είναι πολύ μικρά αφού από τα 86,298 δισ. ευρώ που ανήλθε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο την 1.1.2016 αν και το 99,9% οφείλονται από 4.299.932 φορολογούμενους με χρέη έως 1,5 εκατ. ευρώ, το συνολικό χρέος αυτών των οφειλετών ανέρχεται σε 19,735 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 22,9% των συνολικών οφειλών.

Αντίθετα, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΓΔΕ, το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών στην εφορία προέρχεται από μεγαλοοφειλέτες, που οφείλουν άνω του 1,5 εκατ. ευρώ ο καθένας. Είναι 5.221 οφειλέτες (ή το 0,1% )και οι οποίοι οφείλουν το 77,1% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών ή 66,564 δισ. ευρώ.

Η διάρθρωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αποκαλύπτεται στην απολογιστική έκθεση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015 όπου και φαίνεται ότι το σύνολο των οφειλών αυξήθηκαν κατά 14,7% συγκριτικά με το 2014. Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία, ποσά ως 3.000 ευρώ οφείλουν 3,6 εκατ. οφειλέτες, ποσά από 3.001 έως 5.000 ευρώ οφείλουν 203.295 οφειλέτες και από 5.001 έως 10.000 ευρώ οφείλουν 194.852 οφειλέτες. Χρέη μεγαλύτερα από 100 εκατ. ευρώ έχουν 62 οφειλέτες.

 Ενδεικτικό είναι επίσης ότι από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο τα 30,512 δισ. ευρώ (35,4%) αφορούν πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, τα 16,689 δισ. ευρώ (19,3%) αφορούν ΦΠΑ, τα 15,636 δισ. ευρώ ( 18,1%) αφορούν φόρο εισοδήματος, τα 8,630 δισ. ευρώ είναι δάνεια και τα υπόλοιπα 14,232 δισ. ευρώ (17,2%) σχετίζονται με άλλες κατηγορίες φόρων.

το είδα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »