Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

«Οι Εβραίοι έχουν μεγάλη δύναμη και επιρροή». Πότε επιτρέπεται και πότε απαγορεύεται να ακουστεί ένας τέτοιος λόγος

Στις αρχές του Μαρτίου, έγινε γνωστό στους Βρετανούς, ότι η υπόθεση Jeremy Bedford Turner, θα επανεξεταστεί μετά από μια 13μηνη εκστρατεία εναντίον του, καθώς η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος θα αναθεωρήσει την απόφασή της περί μη άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον του.

Το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης εναντίον του Turner αφορούσε φερόμενη παλαιότερη αντισημιτική ομιλία του και με αφορμή αυτό το περιστατικό ξεκίνησε πάλι η συζήτηση στην Μ. Βρετανία, για τα «όρια της ελευθερίας του λόγου».

Η πολιτική που τηρεί (ή μέχρι τώρα τηρούσε) η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (Crown Prosecution Service ή CPS) για υποθέσεις που αφορούν «υποκίνηση» φυλετικού μίσους βάσει του νόμου του 1986, αναφέρει σαφώς ότι η γλώσσα που πρέπει να χρησιμοποιεί ο φερόμενος κατηγορούμενος θα πρέπει να είναι «απειλητική, υβριστική ή προσβλητική. Τούτο σημαίνει ότι μπορεί ο κατηγορούμενος, μέσα από τα λόγια του, να έχει μία συμπεριφορά ενοχλητική, αγενή ή ακόμα και αποκρουστική, χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι προσβλητική».

Επιπλέον, η CPSέχει καταστήσει σαφές ότι η γλώσσα που χρησιμοποιείται από τον κατηγορούμενο πρέπει να είναι «κατάφωρα καταχρηστική ή προσβλητική» ή να βρίσκεται πέραν κάθε λογικής «κριτικής» κατά της συγκεκριμένης ομάδας, για να είναι έγκυρη η ποινική δίωξη, αφού «είναι απαραίτητο σε μια ελεύθερη, δημοκρατική και ανεκτική κοινωνία οι άνθρωποι να μπορούν δυναμικά να ανταλλάσσουν απόψεις, ακόμα και όταν αυτές μπορεί να προκαλέσουν ενόχληση».

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ