Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ένας ΗΜΙΟΝΟΣ για… δουλειές, ηλεκτρικό ελληνικό ποδήλατο!

Τα τελευταία χρόνια αρχίσαμε να βλέπουμε ολοένα και περισσότερα Ελληνικά χειροποίητα ποδήλατα. Δεν ήταν όμως συνηθισμένα ποδήλατα πόλης ή αναψυχής. Ήταν ειδικά ποδήλατα, είτε βουνού, είτε δρόμου. Σχεδιασμένα από λευκή κόλα χαρτί, «κομμένα» και «ραμμένα» κυριολεκτικά στην χώρα μας. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ποδήλατα είναι το Imionos της Dromon.

Τι είναι ο Ημίονος; Είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό ποδήλατο το οποίο έχει την δυνατότητα μεταφοράς υψηλών φορτίων σε όλα τα εδάφη. Πρόκειται για ένα ποδήλατο μιας ιδιαίτερης κατηγορίας, της «Long tail fat cargo e-bike». Ο σχεδιασμός του έχει βασιστεί σε 3 σημεία:
Στα ανερχόμενα «cargo» ποδήλατα τα οποία δίνουν την δυνατότητα μεταφοράς υψηλών φορτίων ή συνεπιβάτη.

Είναι fatbike -οι τροχοί του είναι αρκετά μεγαλύτεροι από
ότι σε ένα κλασικό ποδήλατο- δίνοντας την δυνατότητα κίνησης ανεξαρτήτως του εδάφους. Είναι ηλεκτρικά υποβοηθούμενο. Με αυτόν τον τρόπο πολλαπλασιάζεται η δύναμη του αναβάτη επιτρέποντας την κάλυψη μεγαλύτερων αποστάσεων, μοναδική ευκολία στις ανηφορικές κλίσεις και την πιο ξεκούραστη μετακίνηση.


Ο Ημίονος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορέσει να αντικαταστήσει κατά ένα μεγάλο μέρος το αυτοκίνητο ή την μηχανή -για την κάλυψη μετρίων καθημερινών αποστάσεων. Το πρωτότυπο έχει καλύψει περισσότερα από 4500 χιλιόμετρα, με καθημερινή χρήση.

Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα περιπολιών από διασωστικές ομάδες, ή να χρησιμοποιηθεί ως «μουλάρι» κατά την εποχή του μαζέματος των ελιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ, ΔΕΙΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ