Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Τί δεν μας λένε τα διεθνή Μέσα παραπληροφόρησης



Εξακολουθεί να προβάλλεται ως πρώτη είδηση στον κόσμο η έκρυθμη κατάσταση στη Βενεζουέλα, σε μια προσπάθεια να απομακρυνθεί η προσοχή της κοινής γνώμης από άλλα παγκόσμια επικίνδυνα γεγονότα. Έτσι ενώ ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Μαδούρο σε μια ύστατη προσπάθεια, υπέγραψε διάταγμα καλώντας ευρύτερη επιτροπή για την αναθεώρηση του συντάγματος της χώρας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Καπρίλες κάλεσε το λαό να ξεσηκωθεί εναντίον του «πραξικοπήματος» του προέδρου.

Ήδη από τις 2 Μαρτίου 2017, έχει διαγραφεί το μέλλον για τη χώρα, από τον πρώτο γύρο  της συνόδου του Οργανισμού Αμερικάνικων Κρατών (OAS) από τον Shannon K. O’Neil (δ/ντή του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR*)  βάσει έκθεσης προς την αρμόδια επιτροπή της αμερικάνικης Γερουσίας.

Τη διευρυμένη βάση του συμβουλίου CFR αποτελούν περί τα 4.000 μέλη και για την προώθηση της εφαρμογής της στρατηγικής του, έχουν τοποθετηθεί αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοί και μη εξαιρετέοι, όπως ο Henry Kissinger, η Madeleine Albright και ο Colin Powell. Ονόματα που έχουν συνδέσει την πολιτική πορεία τους με τον πόλεμο στο Βιετνάμ, τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και τον πόλεμο στο Ιράκ, αντίστοιχα. Ο Κόλιν Πάουελ ως μέλος της CFR, έχει το μερίδιό του και στις οδηγίες και τον εξοπλισμό όσων συμμετείχαν στο πραξικόπημα εναντίον του Τσάβεζ το 2002, ενώ
ήταν υπουργός Εξωτερικών του Τζορτζ W. Μπους.

Επιπλέον, επίτιμο μέλος και πρώην αντιπρόεδρος της «δεξαμενής των σκεπτόμενων» ήταν κι ο David Rockefeller, πρώην ιδιοκτήτης της Standard Oil Company με μεγάλα ενδιαφέροντα, συμφέροντα και επιρροές στη Βενεζουέλα. Η διείσδυσή του στην πολιτική ζωή της Βενεζουέλας, είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της, όταν είχε χρηματοδοτήσει τη συμφωνία «Puntofijo Pact», τον πολιτικό διακανονισμό ανάμεσα στα τρία κυριότερα κόμματα της χώρας το 1958 για τη δημιουργία της «4ης Δημοκρατίας».


Μετά από τη διάλυση της Standard Oil  (που χρηματοδοτούσε την CFR), δημιουργήθηκαν οι Chevron και Exxon Mobil, που πρωτοστάτησαν όχι μόνον στο οικονομικό εμπάργκο εναντίον της Βενεζουέλας, αλλά ιδιαίτερα η Exxon Mobil έχει συμφέρον να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στη Βενεζουέλα και τη Γουϊάνα, προκειμένου να εκμεταλλευθεί όσο τον δυνατόν περισσότερο τα μεγάλα αποθέματα πετρελαίου στο Essequibo..


Αλλά ανάμεσα στους χρηματοδότες της CFR ξεχωρίζει η Citibank, η οποία τον περασμένο χρόνο μπλοκάρισε τους λογαριασμούς της Κεντρικής ΤράπεζαςΒενεζουέλας και της Bank Venezuela, με άμεση επίπτωση να εμποδίζεται η ικανότητα εισαγωγών σε βασικά είδη, κυρίως διατροφής. Ο οικονομικός γίγαντας JP Morgan πρωτοστάτησε ώστε η Βενεζουέλα να χρεοκοπήσει το 2016, μηδενίζοντας την οικονομική πιστοληπτική ικανότητα της χώρας..


Το αμερικανικό οικονομικό περιβάλλον φρόντισε ώστε να πλήξει κάθε απόπειρα προσέλκυσης επενδύσεων στη Βενεζουέλα και να σταθεροποιήσει την οικονομία που ήδη γνώριζε μεγάλο πρόβλημα από την διεθνή πτώση στις τιμές του πετρελαίου. Οι πλέον επιθετικοί τραπεζικοί παράγοντες στη διάλυση της οικονομίας της Βενεζουέλας, συμμετέχουν στην CFR. Οι ίδιοι χρηματοδοτούν τους παράγοντες.
Έχοντας δημιουργήσει διαστρεβλωμένη εικόνα της ανθρωπιστικής κρίσης που οι ίδιοι προκάλεσαν και αποδίδοντάς την στη διακυβέρνηση της χώρας και με πλήρη συμμετοχή των ελεγχόμενων δυτικών ΜΜΕ, έχουν συμπαρασύρει τη διεθνή κοινή γνώμη, ώστε να προκαλέσουν ανακούφιση, όταν πέσει η κυβέρνηση Μαδούρο και αντικατασταθεί από την φιλο-αμερικάνικη (ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ)..


Έτσι εντείνονται και οι προσπάθειες των ΗΠΑ να σταματήσει η κινεζική υποστήριξη στο καθεστώς Μαδούρο, ώστε να πάθει ασφυξία η οικονομία της χώρας, της ήδη σκληρά δοκιμαζόμενης από τα πολλαπλά δυτικά οικονομικά αντίποινα..


Η αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με τις (δεξιές) κυβερνήσεις της Κολομβίας, Βραζιλίας, Γουϊάνας και χωρών της Καραϊβικής  και διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που χρηματοδοτούνται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ,  όπως η Human Rights Watch (HRW), που αναφέρει με έκθεσή της στις 18 Απριλίου, πως η ανθρωπιστική κρίση της Βενεζουέλας απειλεί να εξαπλωθεί και στη Βραζιλία,καλώντας τις κυβερνήσεις των γειτονικών με τη Βενεζουέλα χωρών, να αυξήσουν τις πιέσεις στην κυβέρνηση Μαδούρο βάσει της στρατηγικής που υπαγορεύει η CFR.
.


Η «δεξαμενή»  αυτή επίσης απαιτεί από τις χώρες αυτές, να εφαρμόσουν υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και του ΔΝΤ, οικονομικό σχέδιο για τη Βενεζουέλα, προκειμένου να αντικαταστήσει την χρηματοδότησή της από τη Ρωσία και την Κίνα.


Το σχεδιασμό της όλης επιχείρησης, έχει αναλάβει ο διοικητής της Νότιας Πτέρυγας ναύαρχος Kurt Tidd, ο οποίος βρίσκεται σε συνεννόηση με την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, για το συντονισμό της δημιουργίας βιαιοτήτων που θα προκαλέσουν γενικότερο χάος, ώστε να δικαιολογείται ακόμη και άμεση εξωτερική επέμβαση..


Σημείωση styx.gr: Ο κακομοίρης ο πρώην τραβαγέρης Μαδούρο, αποδείχθηκε εντελώς ανίκανος να αντιμετωπίσει παρόμοια πολυεθνική επίθεση, όπως είχε κατορθώσει ο Ούγκο Τσάβεζ..




ΠΗΓΗ: Δημοσιεύθηκε την Τρίτη, 02 Μαΐου 2017 στο styx.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ