Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

O Πρόεδρος της Βενεζουέλας γιόρτασε τη διπλή νίκη της χώρας στον ΟΑΚ και στον ΟΗΕ

Στο κυριακάτικο πρόγραμμά του, ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, γιόρτασε αυτό που ίδιος ονόμασε «διπλή μάχη στον ΟΑΚ και στον ΟΗΕ».

Ο Πρόεδρος εξήγησε τις πρόσφατες εξελίξεις στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), αναδεικνύοντας τον ρόλο της απερχόμενης υπουργού εξωτερικών, Delcy Rodríguez, αλλά και του σημερινού Υπουργού Λαϊκής Εξουσίας για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Samuel Moncada, για το έργο του στην υπεράσπιση του Έθνους, καθώς ύψωσαν τη φωνή τους για να προειδοποιήσουν ότι «με ψήφισμα είτε χωρίς ψήφισμα, δεν αναγνωρίζουμε τίποτα από αυτά που βγάζει ο ΟΑΚ», τα οποία ήταν τα πρώτα λόγια του στην 47η Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο Κανκούν, Μεξικό.

Είπε ότι η επιστολή αποχώρησης από τον ΟΑΚ έχει ήδη κατατεθεί, ως εκ τούτου, από το 2019 η Βενεζουέλα θα είναι εκτός οργανισμού όντας «μια χώρα πιο ελεύθερη, πιο ανεξάρτητη, μακριά από τον νεοαποικιακό οργανισμό».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Domingos con Maduro«, ο ίδιος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν την πρέσβη του στα Ηνωμένα Έθνη, στη Γενεύη για να κάνει «lobbying» εναντίον της Βενεζουέλας για τρεις ημέρες, προκειμένου να ασκηθεί πίεση, εκφοβισμός και
εκβιασμός στα κράτη μέλη με στόχο την επίτευξη πλειοψηφίας κατά της χώρας, στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στο πλαίσιο αυτό, εγκωμίασε το έργο του πρέσβη Jorge Valero, μόνιμου εκπροσώπου της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ στη Γενεύη, τον οποίο περιέγραψε ως «θαρραλέο και ικανό πρεσβευτή και χρυσό διπλωμάτη».

«Η κυβέρνηση της Παραγουάης παρουσίασε ένα ψήφισμα εξωφρενικό εναντίον της Βενεζουέλας (…). Κέρδισε μόλις μία ψήφο, έμεινε μόνη η Παραγουάη, η Παραγουάη ηττήθηκε και ήρθαν οι χώρες της ALBA και παρουσίασαν ένα ωραίο ψήφισμα για την υποστήριξη της Βενεζουέλας το οποίο απέσπασε 57 ψήφους, σχεδόν όλες τις ψήφους του Συμβουλίου, είπε.

Ξεκαθάρισε ότι η Βενεζουέλα είναι μέρος των 60 μελών, που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί.

grecia.embajada.gob.ve
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ