Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Το Twitter μπλοκάρει 180 λογαριασμούς στη Βενεζουέλα

Από το Σάββατο το Twitter έχει μπλοκάρει 180 λογαριασμούς που συνδέονται με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο καταδίκασε το Twitter και το χαρακτήρισε ως «έκφραση φασισμού», επισημαίνοντας ότι όλοι οι λογαριασμοί αντιστοιχούν είτε σε κυβερνητικούς θεσμούς, είτε σε κοινωνικούς ακτιβιστές.

Ένας από τους λογαριασμούς ανήκει στο Radio Miraflores, το οποίο έχει ιδρύσει ο ίδιος ο πρόεδρος. Σύμφωνα με τον Υπουργό Επικοινωνιών και Πληροφοριών, Ερνέστο Βιγιέγκας, ο λογαριασμός του Radio Miraflores στοχοποιήθηκε από την αμερικανική εταιρεία, επειδή κοινοποιούσε απαντήσεις του προέδρου Μαδούρο σε επιθετικές δηλώσεις του Αντιπροέδρου των Η.Π.Α., Μάικ Πενς.

Κανένας από τους λογαριασμούς δεν ειδοποιήθηκε πριν από την απενεργοποίησή του, ενώ μέχρι στιγμής το Twitter δεν έχει δώσει καμία επίσημη απάντηση. Μάλιστα, το
πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina σε ρεπορτάζ του αναφέρει ότι το Twitter αρχικά επιδίωξε να παρουσιάσει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ως υπεύθυνη για αυτή τη μορφή λογοκρισίας.

Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι αυτή η παραπληροφόρηση αποσκοπεί στην πρόκληση μιας ακραίας αντίδρασης που θα δικαιολογούσε ένα πραξικόπημα παρόμοιο με αυτό του Απριλίου του 2002, από τους υποστηρικτές της κυβέρνησης και τους Μπολιβαριανούς επαναστάτες.

info-war

Solidaridad_Griega

Πρίν μιά εβδομάδα περίπου είχαν απενεργοποιήσει το προφίλ του La Iguanatv

Con el Mazo Dando
Ernesto Villegas P. 
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ