Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Περισσότεροι από 500.000 Σύροι πρόσφυγες επιστρέφουν στις ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές της Συρίας

Η δυτική αφήγηση της συριακής διαμάχης είναι ο ισχυρισμός ότι ο Συριακός Πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασάντ είναι ένας βάρβαρος δικτάτορας ο οποίος έχει αναλάβει τη δολοφονία του λαού του κατά τη διάρκεια της εξαετούς διένεξης της Συρίας. Αυτός ο ισχυρισμός ήταν το επίκεντρο της «ανθρωπιστικής» δικαιολόγησης της ξένης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, που θα προσπαθούσε να καταστρέψει την κυβέρνηση Assad, μια δικαιολογία που χρησιμοποιούνταν συχνά από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της πριν από μια εισβολή ή την ανατροπή ενός υπάρχοντος καθεστώτος.

Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του Andrej Mahecic, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, περίπου 440.000 εκτοπισμένοι Σύροι που παρέμειναν στη χώρα επέστρεψαν στα σπίτια τους από τότε που άρχισε η χρονιά. Επιπλέον, 31.000 πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες επέστρεψαν επίσης στη Συρία το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ 260.000 επιστρέφουν στη Συρία από άλλες χώρες από το 2015

Αν και ο Μαέτσιτς σημείωσε ότι αυτοί οι πρόσφυγες αντιπροσωπεύουν μόνο ένα
«κλάσμα» των πέντε εκατομμυρίων συρίων προσφύγων που ζουν σε γειτονικές χώρες, είναι αξιοσημείωτο ότι σχεδόν όλοι όσοι αποφάσισαν να επιστρέψουν εγκαθίστανται σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση ή όπου Η συριακή κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εδαφικές νίκες εναντίον του ISIS και των μαχητών που υποστηρίζονται από την Αμερική όπως το Μέτωπο της Αλ-Νούρα τους τελευταίους μήνες – δηλαδή στο Χαλεπι, στην Χάμα, στην Χομς και στη Δαμασκό.

Ακόμα και όταν η σύγκρουση στη Συρία εξακολουθεί να μαίνεται, χιλιάδες εκτοπισμένοι επιστρέφουν με ανυπομονησία στα σπίτια τους υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης. Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο, καθώς τα ΜΜΕ των ΗΠΑ έχουν από καιρό υποδείξει ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες έφυγαν από την Ασάντ, όχι από ξένους υποστηριζόμενους τρομοκράτες, όπως η Ντάες (ISIS) και η Αλ-Νούσα.

Φυσικά, ο ισχυρισμός αυτός βασίστηκε σε «δημοσκοπήσεις» προσφύγων που διεξήχθησαν από την εκστρατεία της Συρίας, μια οργάνωση που χρηματοδοτήθηκε από την USAID, η οποία εδώ και καιρό πιέζει για στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία..

Η δημοτικότητα του Assad με τον συριακό λαό εξαφανίστηκε ; Δυτικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης που περιέχουν συνεντεύξεις με τη χούφτα των Συρίων που βαφτίζουν τον Assad δικτάτορα ισχυρίζονται ότι είναι έτσι. Όμως, τα αποδεικτικά στοιχεία έχουν μακροχρόνια υποδείξει ότι η πλειοψηφία των Συρίων συνέχισε να εγκρίνει τον πρόεδρό τους σε όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Πράγματι, υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι οι «λαϊκές εξεγέρσεις» κατά της κυβέρνησης Assad το 2011 διοργανώθηκαν για λογαριασμό αλλοδαπών μισθοφόρων, υποστηριζόμενων σε μεγάλο βαθμό από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία και το Ισραήλ- κυβερνήσεις που έχουν προσπαθήσει επί μακρόν να απομακρύνουν τον Assad από την εξουσία.

Οι εκλογές στη Συρία έχουν δείξει με συνέπεια ότι αυτό είναι αλήθεια. Ακόμα και δημοσκοπήσεις που χρηματοδοτούνται από έθνη αντι-Ασαντικά όπως το Κατάρ έχουν επίσης διαπιστώσει ότι η πλειοψηφία των Συρίων εξακολουθεί να υποστηρίζει συντριπτικά τον Άσαντ. Πράγματι, όταν οι εκλογές διεξήχθησαν για τελευταία φορά το 2014, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν μπόρεσαν να κρύψουν τα μεγάλα πλήθη που ήρθαν να ψηφίσουν, καθώς ο πληθυσμός επανεξέλεψε τον Assad, ο οποίος κέρδισε με 88 τοις εκατό των ψήφων. Αντίθετα, η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν 55,7% στις τελευταίες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο Assad έχει ισχυρότερη δημοκρατική εντολή από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.

Έξι χρόνια μετά τη σύγκρουση, τα βίντεο και οι φωτογραφίες δείχνουν σαφώς ότι ο Assad και η σύζυγός του τακτικά περπατούν μεταξύ του συριακού λαού στη Δαμασκό με λίγες ή καθόλου λεπτομέρειες ασφαλείας. Οι Assads οδηγούν ακόμη και τα δικά τους αυτοκίνητα – χωρίς ασφάλεια – μέσα από την ύπαιθρο.

Αυτό μοιάζει με ένα δύσκολο κατόρθωμα για έναν «μισητό» και «φοβισμένο» δικτάτορα να εκτελεί τακτικά.

Ακόμη και οι Αμερικανοί πολιτικοί που έχουν ταξιδέψει στη Συρία έχουν επανέλθει αναγνωρίζοντας τη δημοτικότητα του Assad. Για παράδειγμα, ο Βρετανός κρατικός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μαύρο ανέφερε εσωτερικές εκθέσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, οι οποίες δηλώνουν ότι, εάν οι εκλογές στη Συρία πρόκειται να πραγματοποιηθούν σήμερα, ο Assad θα επανεξελέγη πιθανότατα με το 90% των ψήφων, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που καταλαμβάνονται από τρομοκράτες.


ΠΗΓΗ
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »