Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Περί ΤΑΙΠΕΔ ο λόγος…

Μία από τις κομπίνες μετακύλησης του χρέους στην επόμενη γενιά, είναι να πουλάνε Δημόσια Κτίρια που χρησιμοποιούνται και μετά να τα ξανανοικιάζουν από τους νέους ιδιοκτήτες. Τα μετρητά που εισπράττουν από τους αγοραστές πάνε κατευθείαν στους τοκογλύφους και μετά από 20 χρόνια οι αγοραστές θα έχουν αυξήσει την περιουσία τους εις βάρος των φορολογουμένων χωρίς να ρισκάρουν το παραμικρό.

Κι όλα αυτά με τα ακίνητα του Δημοσίου που πληρώσαμε εμείς. Θα μας βάλουν να τα πληρώσουμε για δεύτερη φορά, ώστε να πληρώσουν τα εικονικά δάνεια των εξοπλιστικών, των Ολυμπιακών και τα θαλασσοδάνεια των νταβατζήδων και των πολιτικών.

Η Δικαιοσύνη πιέστηκε να ψάξει το θέμα των μισθώσεων αυτών των Δημοσίων κτιρίων. Μόνο που τώρα οι υπηρέτριες των τοκογλύφων πιέζουν να σταματήσουν οι διώξεις …με ευθεία παρέμβαση στην «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση που εννοείται δεν προορίζεται για την Ελληνική Οικονομία. Υπεράνω όλων οι τοκογλύφοι και οι πράκτορες των τοκογλύφων. Οι μόνοι που δικαιούνται νομική ασυλία για όλα τα εγκλήματα που διαπράττουν εις βάρος της Δημόσιας και της Ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων.

Και δεν φτάνει που τα ΜΜΕ με την προπαγάνδα και τα ασύστολα ψεύδη τους επιβάλλουν στους Έλληνες ποιους προδότες να στείλουν στη Βουλή …στο τέλος θα μας κατηγορήσουν ως συνεργούς αυτών των εγκλημάτων καθώς όλα έγιναν με δική μας «εξουσιοδότηση». Βέβαια είδαμε στα Σκόπια και στην Ουκρανία τι συνέβη όταν
οι πολίτες δεν επέλεξαν πράκτορες των τοκογλύφων να αναλάβουν την κυβέρνηση… Και το ότι στην Ελλάδα όλα κυλούν ομαλά …είναι απόδειξη ότι η «επαναστατική» κυβέρνηση είναι μία ακόμα πετυχημένη «επανάσταση» του Συστήματος που εξυπηρετεί τους βρικόλακες των τραπεζών. Και μην γελιέστε…


Μπορεί όντως εμείς τυπικά να χρωστάμε πλέον μόνο στα κράτη και στους Ευρωπαίους φορολογούμενους …όμως τα Ευρωπαϊκά κράτη συνεχίζουν να χρωστούν στους Τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις τους συνεχίζουν να ελέγχονται από ανθρώπους της Τραπεζικής Μαφίας. Γι’ αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η περίεργη αλαζονική κι αποικιοκρατική στάση των ξένων πολιτικάντηδων απέναντι στην Ελλάδα. Φαινομενικά είναι εκλεγμένοι πολιτικοί …στην ουσία είναι μαριονέτες των αδίστακτων Τραπεζιτών κι όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των αφεντικών …είναι όλοι πρόθυμοι να αιματοκυλήσουν έναν λαό …χωρίς δεύτερη σκέψη.


Κι όπως είδαμε στα Σκόπια κι όπως βλέπουμε κι εδώ στην Ελλάδα …το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη. Όταν η Δημοκρατία δεν τα φέρνει όπως τα θέλουν …επιβάλλουν Χούντα. Κι η αντίληψή τους για τη Δικαιοσύνη …είναι αυτή βάσει της οποίας λειτουργεί το κέντρο βασανιστηρίων του Γκουαντάναμο και βάσει της οποίας το ΝΑΤΟ μπορεί να εισβάλλει σε όποια χώρα θέλει, να σκοτώσει και να καταστρέψει χωρίς καμία συνέπεια …αρκεί να συνυπογράψουν μερικοί ηγέτες της Δύσης την ανάγκη γι’ αυτή την επίθεση.


Πηγή: tribune.gr


O B. Nτομπρόβσκις ανέφερε ότι χθες το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, και θεωρητικά και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με την ποινική δίωξη τεχνικών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Έχουμε εμπιστοσύνη ότι το θέμα θα επιλυθεί από τις ελληνικές αρχές τις επόμενες λίγες ημέρες, ούτως ώστε η εκταμίευση να γίνει εγκαίρως», δήλωσε ο Β. Ντομπρόβσκις και προσέθεσε: «Τα πράγματα βρίσκονται στο σωστό δρόμο και αναμένουμε ότι η εκταμίευση θα γίνει το συντομότερο».


Σήμερα στις Βρυξέλλες συνεδριάζει το Euroworking Group, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το ζήτημα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης, ύψους 7,7 δισ. ευρώ. Πηγές της ευρωζώνης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αρκετές είναι οι χώρες που θέτουν ως προϋπόθεση για την τελική έγκριση της εκταμίευσης, την επίλυση από τις ελληνικές αρχές του ζητήματος με τις διώξεις κατά τριών στελεχών των θεσμών που είχαν αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο ΤΑΙΠΕΔ.


Υπενθυμίζεται ότι η τελική τυπική έγκριση της εκταμίευσης αναμένεται να δοθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα Ιουλίου.


Πηγή: energypress.gr


Ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις ασκήθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατά τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλων στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ για μη επωφελή αξιοποίηση 28 ακινήτων.


Οι διώξεις ασκήθηκαν μετά από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Ιωάννη Σέβη και Αγγελικής Τριανταφύλλου, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχαν υποβάλει δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, προκειμένου να διερευνηθεί αν η αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ 28 ακινήτων του Δημοσίου μέσω πώλησης και επαναμίσθωσης ήταν επωφελής.


Η δίωξη που ασκήθηκε με βάση τα ευρήματα της προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τα οποία η διαδικασία που τηρήθηκε δεν ήταν επωφελής για τα συμφέροντα του Δημοσίου, αφορά:


Α. Το αδίκημα της υπεξαίρεσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, το οποίο στρέφεται κατά τριών μελών του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ


Να σημειωθεί ότι με βάση τον καταστατικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ τα μέλη του ΔΣ για πράξεις ή παραλείψεις τους που έχουν την έγκριση του επιστημονικού συμβουλίου κι έχουν περάσει από την κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έχουν καμία ποινική ή αστική ευθύνη. Έτσι δεν διώκονται για το αδίκημα της απιστίας αλλά μόνο για την υπεξαίρεση.


Β. Το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία με την επιβαρυντική περίσταση του 1608 και με ζημιά που υπερβαίνει τα 580 εκατ. ευρώ, που στρέφεται κατά των μελών του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.


Ο φάκελος της δικογραφίας αφορά τα 28 ακίνητα, πέντε κτίρια των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας, 13 κτίρια ΔΟY και πέντε κτίρια της Αστυνομίας, που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση και λειτουργική μίσθωση τους (sale-and-lease-back), για 20 χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »