Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Καταργούνται με νόμο οι όροι «μητέρα» και «πατέρας» στην Μάλτα

Ανθή Κουτσουμπού

Τον γάμο ομοφυλοφίλων νομιμοποιεί η Μάλτα και στο πλαίσιο αυτό καταργεί όρους που υποδηλώνουν φύλο, αντικαθιστώντας τους με ουδέτερους.

Έτοιμη να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων και να τους επιτρέψει να υιοθετούν παιδιά είναι η Μάλτα, μετά την κατάθεση νομοσχεδίου με το οποίο καταργούνται όροι που παραπέμπουν στα δύο φύλα, όπως είναι "μητέρα", "πατέρας", "husband" (ο σύζυγος) και "wife" (η σύζυγος) και θα αντικατασταθούν από άλλους, ουδέτερους.

Πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς μεταρρυθμίσεων, που αποσκοπεί στην ισότητα. "Η Μάλτα θα συνεχίσει να ασχολείται με θέματα της LGBT κοινότητας και τις πολιτικές ελευθερίες, ώστε να γίνει πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο", δήλωσε στο BBC ο πρωθυπουργός της χώρας Γιόζεφ Μούσκατ.

Το εν λόγω νομοσχέδιο πάντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με βουλευτές να προτείνουν να διατηρηθούν οι παραδοσιακές αναφορές που αφορούν το φύλο και να
προστεθούν νέες ορολογίες. Κάτι που απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, με την υπουργό Ισότητας να υποστηρίζει ότι "η εισαγωγή νέας ορολογίας δεν αποτελεί ισότητα".

Να σημειωθεί ότι η μικρή αυτή καθολική χώρα νομιμοποίησε το διαζύγιο μόλις το 2011 μετά από δημοψήφισμα, ωστόσο μια σειρά μεταρρυθμίσεων την έχουν φέρει στην κορυφή της λίστας με τις φιλικές προς την LGBT κοινότητας, χώρες παγκοσμίως.

Πηγή: Independent
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/malta-gay-marriage-same-sex-legalise-gendered-word-ban-legislation-law-a7822226.html
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/isothta-sth-malta-katargountai-oi-oroi-mhtera-kai-pateras.4751682.html

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ