Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Η αντίθεση στον Σιωνισμό δεν είναι ρατσισμός, αποφάσισε Σκωτικό δικαστήριο

Ακτιβιστές από την Καμπάνια Αλληλεγγύης Σκωτίας Παλαιστίνης διαμαρτύρονται για τις παραβιάσεις των Παλαιστινιακών δικαιωμάτων από το Ισραήλ εκτός του δικαστηρίου της Γλασκώβης στη Σκωτία στις 10 Ιουλίου 2017 [Scottish Palestine Solidarity Campaign/Facebook].

Μια φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση στη Σκωτία έχει επιτύχει μια νίκη ορόσημο σε ένα δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου που αποφάσισε υπέρ των μελών της, τα οποία κατηγορήθηκαν για ρατσισμό επειδή συμμετείχαν σε διαμαρτυρία εναντίον του Ισραήλ πριν από τρία χρόνια.

Το δικαστήριο της Γλασκώβης ανακοίνωσε την Παρασκευή την ετυμηγορία του υπέρ δύο μελών της Εκστρατείας Αλληλεγγύης Σκωτίας Παλαιστίνης (SPSC), η οποία υποστηρίζει Παλαιστινιακά ζητήματα στη Βρετανία.

Τα μέλη του SPSC, Mick Napier και Jim Watson, αντιμετώπισαν κατηγορίες ρατσισμού και επιβαρυντικών παραβάσεων για διαμαρτυρία κατά μιας Ισραηλινής επιχείρησης τον
Σεπτέμβριο του 2014.

Scottish Palestine Solidarity Campaign

Οι δύο συνελήφθησαν σε ένα εμπορικό κέντρο όταν αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τη διαδήλωση που διεξήχθη κατά της Ισραηλινής εταιρείας καλλυντικών Jericho που δραστηριοποιείται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και είχε εμπλακεί στη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ το 2014 κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Napier είπε ότι «κατηγορούνται ότι έχουν κίνητρο από μίσος για τους Ισραηλινούς και όχι από την αντίθεσή τους στις επαναλαμβανόμενες σφαγές του Ισραήλ, το απαρτχάιντ σε ολόκληρη την Παλαιστίνη και τη γενοκτονική βία στη Γάζα».

Ο εισαγγελέας στη Σκωτία ισχυρίστηκε ότι οι δύο ανακυκλώνουν έναν αρχαίο αντισημιτικό «εβραϊκό λίββελο αίματος» μιλώντας για την δολοφονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ.

Ο Napier δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί έγιναν υπέρ του Ισραηλινού καθεστώτος, ενώ οι κάτοικοι της Γάζας “αναζητούσαν ακόμα καταψύκτες παγωτού και ψυγεία λαχανικών για να αποθηκεύουν τα σώματα παιδιών που σκοτώθηκαν από το στρατό του Ισραήλ”.

“Όταν η κυβέρνηση της Σκωτίας προσχώρησε αποκηρύσσοντας την «βαθιά απάνθρωπη» σφαγή του Ισραήλ”, δήλωσε ο Napier, οι Σκωτσέζοι εισαγγελείς “εργάζονταν χέρι-χέρι με τις φιλοισραηλινές ομάδες συμφερόντων για να σιωπήσουν τις φωνές αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη”.

Στο SPSC ασκήθηκε πίεση από φιλοισραηλινούς εκπροσώπους συμφερόντων και Σκωτσέζους εισαγγελείς που προσπαθούσαν να ποινικοποιήσουν τις ενέργειές τους για την υποστήριξη των Παλαιστινίων.

Πέρυσι, δύο υπάλληλοι του Κοινοπολιτειακού Κέντρου Ασφάλειας υπέρ του Ισραήλ υπέβαλαν καταγγελίες εναντίον των μελών του SPSC, αλλά αυτό απορρίφθηκε επίσης από ένα δικαστήριο.

Πηγές:

http://www.presstv.com/Detail/2017/07/15/528552/Scotland-politics-antisemitism-racims-zionist-Palestinians-rity-Campaign-S 

https://www.middleeastmonitor.com/20170714-opposing-zionism-is-not-racism-rules-scottish-court/

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ