Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Apple: Υπεύθυνη για την επιβράδυνση προηγούμενων μοντέλων iPhone

Όχι μόνο η Apple αλλά όλες οι εταιρίες που παράγουν λειτουργικά για υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα ...με κάθε ενημέρωση του λογισμικού, αντί να το καταστήσουν πιο γρήγορο και να το βελτιώσουν, το κάνουν πιο αργό ...ώστε ο χρήστης να αρχίσει να αναζητά λύση στο πρόβλημά του, που είναι φυσικά η αγορά νέου υπολογιστή ή νέου κινητού.

Το ίδιο μπορεί να γίνεται ακόμα και με τα ξυραφάκια ξυρίσματος διασήμων εταιριών. Μόλις κυκλοφορήσει νέο μοντέλο ...διαπιστώνει κανείς ότι τα ανταλλακτικά από το προηγούμενο μοντέλο αρχίζουν και «σκαλώνουν».

Συγκεκριμένα για την Apple και την επιβράδυνση των προηγούμενων μοντέλων iPhone, πολλές αναφορές σε διάφορα φόρουμ υποδηλώνουν ότι οι ιδιοκτήτες iPhone διαμαρτύρονται ότι τα iPhones τους γίνονται πιο αργά και θεωρούν την Apple υπεύθυνη επειδή αυτό έχει αρχίσει να συμβαίνει από τότε που ξεκίνησε το νέο iPhone 8 και το iPhone X.

Φαίνεται ότι η Apple επιβραδύνει τα παλαιότερα iPhones έτσι ώστε να αναγκάσει τους χρήστες της να στραφούν στο iPhone 8 ή το iPhone X, τα οποία σημειωτέον έχουν πολύ υψηλές τιμές!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple κάνει κάτι τέτοιο. Η
Apple κατηγορείται για «προγραμματισμένη απαξίωση», καθιστώντας τα παλιά iPhones λιγότερο χρήσιμα για να αναγκάσει τους ιδιοκτήτες τους να πάρουν ένα νέο μοντέλο. Παρόμοιες καταγγελίες έγιναν μετά την έναρξη της τελευταίας κυκλοφορίας στο λειτουργικό σύστημα iPhone iOS 11. Η τελευταία έκδοση του iOS 11 δεν υποστηρίζει τα παλαιότερα iPhones καθιστώντας τα ξεπερασμένα. Πολλοί πιστεύουν ότι η Apple το κάνει αυτό για λόγους marketing της ειδικής έκδοσης iPhone X, το οποίο είναι το πιο ακριβό iPhone που κυκλοφόρησε έως τώρα.

Η Google είχε επίσης αναφέρει μια ξαφνική άνοδο σε αναζητήσεις όπως “αργό iPhone” ή “το iPhone γίνεται αργό” πριν από την κυκλοφορία του νέου μοντέλου, γεγονός που υποδηλώνει ότι ένας μεγάλος αριθμός χρηστών iPhone έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τηλέφωνά τους ακόμη και πριν το ξεκίνημα του iPhone 8 και το iPhone X.

Όπως προαναφέρθηκε, η εταιρεία έχει κατηγορηθεί ότι το έκανε και παλιότερα. Αυτό ονομάζεται «προγραμματισμένη απαξίωση» στην τεχνική γλώσσα, όπου μια επιχείρηση επιβραδύνει το προϊόν της, έτσι ώστε ο καταναλωτής να αναγκαστεί να αγοράσει ένα νέο, πιο ακριβό. Οι καταναλωτές της Apple είχαν ήδη δημιουργήσει μια ηλεκτρονική ομάδα καταναλωτών για την καταπολέμηση αυτής της απειλής. Πέρυσι, η ομάδα είχε κατηγορήσει την εταιρεία ότι εξέδωσε ενημερώσεις λογισμικού για να επιβραδύνει την απόδοση παλαιότερων μοντέλων, αναγκάζοντας έτσι τους χρήστες να εξετάσουν το ενδεχόμενο αγοράς νέου μοντέλου.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ διεξήγαγαν μελέτη σχετικά με την προγραμματισμένη απαξίωση από την Apple μετά από πολλές αναφορές. Παραδόξως, η μελέτη έδειξε ότι θα μπορούσε να είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο, που οι ιδιοκτήτες iPhone αντιμετωπίζουν κάθε φορά που η Apple κυκλοφορεί ένα νέο iPhone. Οι ιδιοκτήτες iPhone υπόκεινται σε πολλά διαφημιστικά μηνύματα σχετικά με τα νέα μοντέλα, που τους κάνουν να πιστεύουν ότι το παλιό τους iPhone έχει επιβραδυνθεί.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με τα παλαιότερα iPhones που χρησιμοποιούν, η επιθυμία να αγοράσουν τα πιο πρόσφατα μοντέλα εκδηλώνεται ως άγχος για την απόδοση του παλαιότερου μοντέλου. Έχουν την τάση να παρατηρούν τις επιδόσεις λίγο περισσότερο όταν πρόκειται να κυκλοφορήσει κάποιο νέο μοντέλο.

Παρόλο που μπορεί να υπάρχει μια δόση αλήθειας στη μελέτη του Χάρβαρντ, ποιος μπορεί να εξηγήσει τον λόγο που η Apple που κυκλοφόρησε το iOS 11 λίγο πριν την κυκλοφορία του iPhone 8 και του iPhone X. Το iOS 11 δεν υποστηρίζει πολλά παλιά μοντέλα iPhone έτσι δεν μπορεί κι αυτό να είναι απλώς ένα ψυχολογικό θέμα.


Πηγή: secnews.gr
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ