Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Βρέθηκε ο χαμένος ναός της Αρτέμιδος στην Εύβοια (ΦΩΤΟ)

Σε μία σπουδαία ανακάλυψη φαίνεται πως οδήγησαν οι ανασκαφές των αρχαιολόγων της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην περιοχή της Εύβοιας, κοντά στην Ερέτρια.

Η ελβετική αρχαιολογική ομάδα σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας ανακάλυψαν έναν διάσημο, υπαίθριο τόπο λατρείας της αρχαιότητας και πιο συγκεκριμένα τον περίφημο ναό της Αμαρυνθίας Αρτέμιδος, κάτι που επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του και το υπουργείο Πολιτισμού. Ο ναός αποτελούσε αντικείμενο έρευνας εδώ και έναν αιώνα περίπου και εντοπίστηκε στους πρόποδες του λόφου Παλαιοεκκλησίες, κοντά στην Αμάρυνθο.

Η έρευνα διεξαγόταν στο σημείο από το 2007, υπό την εποπτεία του Καρλ Ρέμπερ, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Λοζάνης και διευθυντή της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα. Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν τμήματα ενός
μεγάλου τοίχου που χρονολογείται από την κλασική εποχή και ο οποίος εκτιμάται ότι αποτελούσε μέρος στοάς που βρισκόταν δίπλα από τον ναό.

Σύμφωνα με το swissinfo.ch που μετέδωσε αρχικά την είδηση, οι πρώτες ανασκαφές ξεκίνησαν στην Αμάρυνθο το 2012, όταν η ελβετική αρχαιολογική ομάδα έφερε στο φως ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου. Κατά τις φετινές ανασκαφές, ωστόσο, βρέθηκαν κάποιες ενεπίγραφες βάσεις και ενσφράγιστες κεραμίδες που φέρουν το όνομα «Αρτέμιδος», κάτι έδωσε τη δυνατότητα στους αρχαιολόγους να ταυτοποιήσουν το ιερό της Αμαρυνθίας Αρτέμιδος, καθώς οι εν λόγω επιγραφές αναφέρονται σε αναθέσεις στη θεά Αρτέμιδα, στον αδελφό της Απόλλωνα και στη μητέρα τους Λητώ». Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι η ύπαρξή του ναού είναι γνωστή από το 10ο βιβλίο του έργου του έλληνα γεωγράφου, φιλοσόφου και ιστορικού Στράβωνα.

Από τον 19ο αιώνα, οι αρχαιολόγοι προσπαθούσαν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο ιερό, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, παρά τις πολλές υποθέσεις, εξαιτίας της λανθασμένης ένδειξης της απόστασης στο κείμενο του Στράβωνα. Όπως ορθά απέδειξε ο καθ. Ντένις Κνέπφλερ, ιστορικός και επιγραφικός στο Πανεπιστήμιο του Νοοϊσατέλ στην Ελβετία και στο Collège de France, το Ιερό της Αμαρυσίας Αρτέμιδος δεν βρισκόταν σε απόσταση 7 στάδια (δηλ. 1,5 χλμ.) από την πόλη της Ερέτριας, όπως αναφέρει ο Στράβων, αλλά σε απόσταση 60 στάδια (δηλ. 11 χλμ.) Ο ναός αποτελεί και το μέρος όπου κατέληγε κάθε χρόνο η λατρευτική πομπή που ξεκινούσε από την ευημερούσα εμπορική πόλη της αρχαιότητας, την Ερέτρια.

Εκεί οι πιστοί συμμετείχαν στους ετήσιους εορτασμούς προς τιμήν της Αρτέμιδος, της αδάμαστης θεάς του κυνηγιού όπως περιγράφεται στην ελληνική μυθολογία. Η Άρτεμις λατρευόταν ως η προστάτιδα θεά της Αμαρύνθου, της πόλης που πήρε το όνομά της από έναν άνδρα με καταγωγή από την Ερέτρια, ο οποίος κατά το θρύλο είχε γοητευτεί από τη θεά.
Πηγή:lifo.gr
Artemida

1255235_2_24

1255236_3_24

1255237_7_17

1255238_8_15 

1255240_10_16
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »