Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ και ματαίωση των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο


Η ένταση ξεκίνησε όταν μέλη της ΛΑΕ και άλλων οργανώσεων θέλησαν να καθίσουν πίσω από τους άνδρες της αστυνομίας
Ένταση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, εντός της δικαστικής αίθουσας, ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ, σημειώθηκαν την τετάρτη, με αφορμή τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι, όταν δύο συμβολαιογράφοι, με διαφορετικούς πελάτες, μπήκαν στην δικαστική αίθουσα για πλειστηριασμό που αφορούσε διαφορά μεταξύ δύο πολιτών-ιδιωτών.

Αφού οι διαδηλωτές επιβεβαίωσαν ότι η διαδικασία δεν αφορούσε πλειστηριασμό για κατοικία ή ληξιπρόθεσμες οφειλές πολίτη προς τράπεζες ή το Κράτος, επέτρεψαν να μπουν και να λύσουν τις διαφορές τους.

Καθώς οι συμβολαιογράφοι μπήκαν στην αίθουσα και
λίγο πριν ξεκινήσει η εξέταση της υπόθεσής τους, οι διαδηλωτές μπήκαν αιφνίδια στην αίθουσα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Τα μέλη της ΛΑΕ και άλλες οργανώσεις ήταν τόσοι πολλοί, που στην κυριολεξία κατέκλυσαν τη δικαστική αίθουσα. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι πίσω από τους συμβολαιογράφους στεκόντουσαν και άντρες των ΜΑΤ, χωρίς ασπίδες και κράνη.

Όταν κάποιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να πάνε πίσω από την αστυνομία, τότε οι άντρες των ΜΑΤ τους κράτησαν σε απόσταση και άρχισε η ένταση.

Οι διαδηλωτές αμέσως έσπρωξαν και προσπαθούσαν να σπάσουν την αλυσίδα των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικοί έσπρωχναν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αμέσως το κλίμα θερμάνθηκε και άρχισαν διαπληκτισμοί ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές με τους δεύτερους να φωνάζουν συνθήματα.

Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν οι άντρες της αστυνομίας διατάχθηκαν να υποχωρήσουν και να βγουν από τη δικαστική αίθουσα ενώ οι διαδηλωτές τους χειροκροτούσαν.

Τελικά ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε μαζί με όλους τους υπόλοιπους.

Σε δηλώσεις τους οι διαδηλωτές τόνισαν ότι οι πλειστηριασμοί λαϊκών περιουσιών στην Ελλάδα δεν θα υπάρξουν ενώ υπογράμμισαν ότι τόσο η ελληνική κοινωνία όσο και η πλειοψηφία των συμβολαιογράφων δεν επιθυμούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δίνοντας νέο ραντεβού την ερχόμενη Τετάρτη.


Δείτε τις φωτογραφίες...











Το «παρών» στο Ειρηνοδικείο έδωσε και η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις...





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ