Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Μεσσηνία: Σε 830 σπίτια έχει κοπεί το ρεύμα και εκκρεμεί εντολή για άλλα 2.300 λόγω οφειλών!

Μέχρι τώρα 830 σπίτια στη Μεσσηνία έχουν κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω αδυναμίας των ενοίκων τους να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ ακολουθούν άλλα 2.300.


Τη δυσοίωνη αυτή ενημέρωση έκανε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, ο διευθυντής
ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας Στάθης Παπαντωνόπουλος, σε αντιπροσωπεία της επιτροπής που τον επισκέφθηκε χθες Παρασκευή.

Αφορμή για τη συνάντηση έδωσε το τραγικό συμβάν στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, όπου μια οικογένεια κινδύνεψε να καεί ζωντανή, όταν στο σπίτι της εκδηλώθηκε πυρκαγιά από κερί που είχε ανάψει ένα από τα παιδιά, καθώς η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί λόγω των ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής προστίθεται ότι ο Στ. Παπαντωνόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο
συγκεκριμένο σπίτι θα “πρέπει πρώτα να στείλει ο δήμος ηλεκτρολόγο, να αποκαταστήσει τις ζημιές στην εγκατάσταση και να πιστοποιήσει ότι είναι δυνατόν και ασφαλές να ηλεκτροδοτηθεί το σπίτι”.

Καταλήγοντας, η Επιτροπή αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως η κατάσταση αυτή “είναι τραγική και αποκαλυπτική, πού έχουν οδηγήσει τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές τις οικογένειες στην Ελλάδα. Η φτωχοποίηση του κόσμου λόγω της λιτότητας, της μείωσης των εισοδημάτων και της υπερφορολόγησης ξαναγυρίζει το λαό στις δεκαετίες του 1950 και 1960, από τον 21ο αιώνα, στο κερί και στο λυχνάρι”.

Τέλος γνωστοποιεί ότι την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, η Επιτροπή συγκαλεί συνάντηση στις 7 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο, με όσους πολίτες “θέλουν να αγωνιστούν μαζί της για τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τα κομμένα ρεύματα, τα κομμένα νερά κ.λπ., ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα”.

πηγη
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ