Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ιερώνυμος Β’ – ο προδότης του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Σε ρόλο πυροσβεστήρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’ δήλωσε για το μάθημα των Θρησκευτικών ότι «Όποια λύση και να βρούμε θα είναι συμβιβαστική». Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος με άλλα λόγια προετοιμάζει το έδαφος για τα προσυμφωνημένα και λέει στους Έλληνες να μην το παραξηλώσουν με τις αντιδράσεις και να αρχίσουν να συνηθίζουν στην ιδέα ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι χαμένη υπόθεση. Την ίδια ώρα το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή μουσουλμάνων γονέων να εξαιρεθεί ο γιος τους από το μάθημα των θρησκευτικών σε ένα δημόσιο Καθολικό σχολείο.

Έχουμε δηλαδή από τη μία ένα κοσμικό δικαστήριο το οποίο επιβάλλει στους αλλόθρησκους να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς του Καθολικού δημόσιου σχολείου και από την άλλη έχουμε έναν large προκαθήμενο Εκκλησίας ο οποίος κάνει παζάρια με την Πίστη! Για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β’ η Ορθόδοξη παιδεία των Ελληνοπαίδων χωράει συμβιβασμούς και μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τα παιδιά των Ελλήνων μέσα στην ίδια την Πατρίδα τους με κατοχυρωμένη συνταγματικά την υποχρέωση του Κράτους να τους καλλιεργεί την εθνική και
θρησκευτική τους συνείδηση, επιτρέπεται να δηλητηριάζονται με τα θρησκεύματα των αλλοθρήσκων. Στο χωριό μου βέβαια λένε ‘μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης’.

Είναι και αυτή άλλη μία από εκείνες τις (πολλές) στιγμές που αναρωτιέται κανείς: τί δουλειά επιτέλους έχει αυτός ο άνθρωπος να είναι προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος;;


Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου λίγο ή πολύ ευθυγραμμίζονται με θέσεις ανθρώπων οι οποίοι συστηματικά εργάζονται για την υποβάθμιση του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Μία τέτοια θέση είναι του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζή (διαβάστε να φρίξτε). Ενθυμούμαι προ ετών δημοσίευμα (δυστυχώς δεν το αποθήκευσα) όπου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωνε ότι η Εκκλησία είναι ικανοποιημένη από την συνεργασία της με τον Γ. Καλαντζή και επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του. Άσπρισαν τα μαλλιά λοιπόν του Καλαντζή στο Υπουργείο Παιδείας, του ‘δωσε και κατάλαβε, με τις ευλογίες του Ιερωνύμου. Παρεμπιπτόντως, μην ξεχάσω να αναφέρω ότι το παραπάνω δημοσίευμα φιγουράρει πρώτο-πρώτο στην ιστοσελίδα του μορφώματος ‘ΚΑΙΡΟΣ’. Όσο για το ποιος είναι ο Καλαντζής διαβάστε ΕΔΩ. Αν ακόμη δεν έχουμε καταλάβει ποιοι είναι ποιοι και με ποιους είναι, τότε ποτέ δεν θα το καταλάβουμε.

Δεν μπορεί όμως ένας Ιερώνυμος να σβήσει μονοκοντυλιά τους αγώνες αυτού του Τόπου. Δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις κραυγές των προγόνων που φλογίζουν τις καρδιές μας. Για τις αμαρτίες του θα λογαριαστεί με τον Θεό όπως όλοι μας, για τα παιδιά της Ελλάδος όμως που πρόδωσε θα λογαριαστεί με εμάς.

Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ

Προσθήκη 9/11/2017.
Εντόπισα το δημοσίευμα στο οποίο ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον Καλαντζή και την επιθυμία του να παραμείνει στη θέση που βρίσκεται. ΕΔΩ.

ΑΒΕΡΩΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ