Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Φωτό που διέρρευσε δείχνει Βρετανό αξιωματικό να εκπαιδεύει Σαουδάραβες για να επιτεθούν στην Υεμένη

Στιγμή που ο Βρετανικός Στρατός δεν θα ήθελε να δείτε: Στρατεύματα της Σαουδικής Αραβίας που ετοιμάζονται να πολεμήσουν στην Υεμένη παρακολουθούν καθώς ένας εκπαιδευτής του βρετανικού στρατού που συμμετέχει στην Επιχείρηση Crossways δίνει οδηγίες για τη διεξαγωγή μιας αποστολής “ανορθόδοξου πολέμου”.

Ο Βρετανικός στρατός εκπαιδεύει κρυφά στρατεύματα της Σαουδικής Αραβίας για να πολεμήσουν στην Υεμένη όπως αποκαλύπτει μια φωτογραφία που διέρρευσε και δημοσιεύει η Daily Mail, τη στιγμή που η Σαουδική Αραβία έχει κατηγορηθεί ότι διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Έως και 50 βρετανικά στρατιωτικά στελέχη διδάσκουν δεξιότητες πεδίου μάχης σε στρατιώτες που θα εξαπλωθούν στον αποκαλούμενο «βρώμικο πόλεμο».

Η εκπαιδευτική αποστολή – με την επωνυμία Operation Crossways – αναδείχθηκε μόλις ο στρατός κυκλοφόρησε φωτογραφίες και πληροφορίες κατά λάθος.

Η επιχείρηση Crossways περιλάμβανε στρατεύματα από το
2ο τάγμα το Βασιλικό Σύνταγμα της Σκωτίας (2 Scots) που διδάσκει τεχνικές “Ανορθόδοξου Πολέμου” σε αξιωματικούς του Βασιλικού Ινστιτούτου Σαουδαραβικών Πεζικών Δυνάμεων.


Ο ανορθόδοξος πόλεμος είναι ένα συλλογικό όνομα για συγκεκριμένες τακτικές που χρησιμοποιούν οι συμβατικοί στρατοί για να νικήσουν τις τρομοκρατικές ομάδες.


Λόγω της ανησυχίας γύρω από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, η Operation Crossways υποτίθεται ότι δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιοποιηθεί.


Εμφανίστηκε μόνο μετά από την περίληψη μιας αποστολής με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν ακούσια στη σελίδα 2 Scots στο Facebook νωρίτερα αυτό το μήνα.


Σε μια φωτογραφία βλέπουμε έναν βρετανό εκπαιδευτή να στέκεται μπροστά σε έναν χάρτη που δείχνει την Υεμένη και την γύρω περιοχή καθώς εξηγεί μια πιθανή στρατηγική επίθεσης.


Το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας προσπάθησε να το καλύψει αφότου οι εικόνες ήρθαν στην προσοχή αξιωματούχων άμυνας.


Μέσα σε 20 λεπτά από την επικοινωνία ενός δημοσιογράφου με το Υπουργείο Άμυνας, οι εικόνες και η σύνοψη είχαν αφαιρεθεί από τη σελίδα του Facebook.


Ο πρώην επικεφαλής του Βασιλικού Ναυτικού, Λόρδος Γουέστ, απαίτησε διαφάνεια για το ρόλο του Ηνωμένου Βασιλείου στην εκπαίδευση στρατιωτών της Σαουδικής Αραβίας.


Ένας ανώτερος αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού που επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος πρόσθεσε: «Θα υπάρξει σοβαρή ανησυχία με την αποστολή αυτή να έχει διαρρεύσει, λόγω των ευαισθησιών του ρόλου της Σαουδικής Αραβίας στη σύγκρουση της Υεμένης».


Το MoS μπορεί επίσης να αποκαλύψει ότι η βρετανική εκπαιδευτική αποστολή περιλάμβανε αξιωματικούς απενεργοποίησης εκρηκτικών από το Royal Logistic Corps που διδάσκουν τους στρατιώτες της Σαουδικής Αραβίας πώς να απενεργοποιούν βόμβες στο δρόμο.


Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επικριθεί έντονα για την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού δισεκατομμυρίων λιρών στη Σαουδική Αραβία, ιδίως επειδή οι βόμβες που κατασκευάστηκαν από τη Βρετανία θεωρούνται ότι χρησιμοποιήθηκαν στον αεροπορικό βομβαρδισμό της Υεμένης από τη Σαουδική Αραβία.


Χιλιάδες πολίτες σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιδρομές και εκτιμάται ότι ένα εκατομμύριο παιδιά αντιμετωπίζουν πείνα και σοβαρή ασθένεια ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης.



Ο Σάλεμ, 5 ετών, είναι ένα από τα χιλιάδες παιδιά που υποφέρουν από τον πόλεμο στην Υεμένη.


Τα Ηνωμένα Έθνη ερευνούν την κατάσταση στην Υεμένη, χαρακτηρίζοντάς την ως τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο ενώ περίπου 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το 2015.


Πρόσφατα ένας αποκλεισμός των λιμένων της Υεμένης  από τη Σαουδική Αραβία έφερε τη χώρα στα πρόθυρα λιμού, με την Unicef να προβλέπει ότι 150.000 παιδιά μπορεί να πεθάνουν μέχρι τα τέλη του 2017.

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »