Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ισραηλινός στρατός δε βρήκε καμία ”ηθική αποτυχία” στη δολοφονία ανάπηρου Παλαιστίνιου καθώς ο ΟΗΕ καλεί έρευνα

Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δεν διαπίστωσε «καμία ηθική ή επαγγελματική αποτυχία» σε σχέση με τη δολοφονία ενός παραπληγικού Παλαιστίνιου σε αναπηρικό καροτσάκι κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας κατά της απόφασης Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, ενώ την ίδια ώρα ο ΟΗΕ ζητά έρευνα για τον θάνατό του.

“Τα γεγονότα που συγκεντρώθηκαν μέχρι τώρα από το προσωπικό μου στη Γάζα υποδηλώνουν έντονα ότι η δύναμη που χρησιμοποιήθηκε κατά του Ibrahim Abu Thurayeh ήταν υπερβολική”, ανέφερε την Τρίτη ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Zeid Ra’ad Al Hussein.

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν, καθώς χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους της Δυτικής Όχθης, της Γάζας και της Ιερουσαλήμ την περασμένη Παρασκευή. Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν ήταν ο 29χρονος Thurayeh, ένας ακτιβιστής με αναπηρία, που περιορίστηκε σε αναπηρικό καροτσάκι αφού φέρεται να έχασε και τα δύο πόδια του κατά την Ισραηλινή επίθεση στη
Γάζα το 2008.



Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είχαν πλημμυρίσει με βίντεο και φωτογραφίες του Thurayeh λίγες ώρες πριν από το θάνατό του – καθισμένος στην αναπηρική καρέκλα του και κυματίζοντας μια Παλαιστινιακή σημαία. “Αυτή η γη είναι η γη μας, δεν θα τα παρατήσουμε. Η Αμερική πρέπει να αποσύρει την απόφασή της”, ανέφερε ο Thurayeh σε βίντεο που είδε το AFP.


Λίγες ώρες αργότερα, ο Thurayeh πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από Ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Anata, ένα χωριό λίγο έξω από την Ιερουσαλήμ, όπου ο Ισραηλινός στρατός εκτόξευσε πραγματικά πυρά και πλαστικές σφαίρες εναντίον των Παλαιστινίων. Ο επικεφαλής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ καταδίκασε τη μαζική και βίαιη καταστολή από τις Ισραηλινές δυνάμεις, περιγράφοντας τη δολοφονία του Thurayeh ως «συγκλονιστική και άσχημη πράξη».




Μετά την αντίδραση για το θάνατο του 29χρονου ανάπηρου Παλαιστίνιου, ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση. Τη Δευτέρα, η IDF δήλωσε ότι η έρευνά της διαπίστωσε ότι «δεν υπήρξαν ηθικές ή επαγγελματικές αποτυχίες» στο περιστατικό. Τα Ισραηλινά στρατεύματα αθωώθηκαν από οποιαδήποτε παράβαση, σύμφωνα με το AP.


Σύμφωνα με τον στρατό, κανένα από τα πραγματικά πυρά δεν είχαν στόχο τον Thurayeh κατά τη διάρκεια της “εξαιρετικά βίαιης” διαμαρτυρίας της Παρασκευής. “Λίγα ελεγχόμενοι πυροβολισμοί πραγματοποιήθηκαν προς τους κύριους υποκινητές”, δήλωσε εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού στο περιοδικό +972.




Ο στρατός δήλωσε ότι ήταν αδύνατο να προσδιορίσει την αιτία θανάτου των Παλαιστινίων και ότι έχει επανειλημμένα ζητήσει πληροφορίες για τους τραυματισμούς του ανθρώπου και θα τις εξετάσει αν παραληφθούν.


Συνολικά, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής και πάνω από χίλιοι τραυματίστηκαν, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να ρίχνει πραγματικά πυρά, πλαστικές σφαίρες και άλλα όπλα διασποράς για να διαλύσουν τους Παλαιστινίους μετά τη δήλωση της 6ης Δεκεμβρίου του Τραμπ που προκάλεσε μαζικές αναταραχές.


Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων Maan της Παλαιστίνης εκτιμά ότι τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις δύο εβδομάδες συνεχιζόμενων συγκρούσεων, αφού η Χαμάς παρότρυνε μια νέα ιντιφάντα για να απελευθερώσει την Ιερουσαλήμ. Η χρήση πραγματικών πυρών έχει οδηγήσει σε τραυματισμό πάνω από 220 ανθρώπων στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων 95 μόνο την Παρασκευή, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.


Πηγές:

https://www.rt.com/news/413699-un-shocking-killing-disabled-palestinian/


http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/un-israel-palestinian-protester-disabled-killing-idf-soldiers-excessive-force-palestine-gaza-a8117946.html

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »