Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ποιο το σχέδιο του Ισραήλ στην Αργεντινή;

 Ιδιοκτήτης 175 εταιρειών, μεταξύ άλλων αλυσίδων εστιατορίων και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τότεναμ – αυτοανακηρυγμένης «Στρατός των YID» - ο πολύ μυστικοπαθής δισεκατομμυριούχος Joe Lewis σπεκουλάρει στην αγορά συναλλάγματος σε συνεργασία με τον φίλο του George Soros.

 Τιερί Μεϊσάν

Οι αρχές της Αργεντινής αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τη μαζική αγορά γης από βρετανό δισεκατομμυριούχο στην Παταγονία και τις «διακοπές» που περνάνε δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες στις ιδιοκτησίες του.

Στο δέκατο ένατο αιώνα, η βρετανική κυβέρνηση είχε διστάσει να εγκαταστήσει το Ισραήλ στη σημερινή Ουγκάντα, την Αργεντινή ή στη Παλαιστίνη. Πράγματι, η Αργεντινή ελεγχόταν τότε από το Ηνωμένο Βασίλειο και, με πρωτοβουλία του Γάλλου Βαρώνου Maurice de Hirsch, είχε γίνει καταφύγιο για τους Εβραίους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα πογκρόμ στην Κεντρική Ευρώπη.

Τον εικοστό αιώνα, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του
στρατηγού Juan Perón, δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της χώρας, αναπτύχθηκε ένα αντισημιτικό ρεύμα στο κόρφο του στρατού. Δημοσίευσε ένα φυλλάδιο που κατηγορούσε το νέο Κράτος του Ισραήλ ότι προετοίμαζε εισβολή στη Παταγονία, το λεγόμενο «Σχέδιο Αντίνια».

Φαίνεται σήμερα ότι αν και η ακροδεξιά της Αργεντινή είχε υπερβάλει για τα γεγονότα στη δεκαετία του '70, υπήρξε όντως ένα ισραηλινό σχέδιο αποίκησης (και όχι εισβολής) της Παταγονίας.

Όλα άλλαξαν με τον πόλεμο των Μαλβίνων (Φώκλαντ) το 1982. Την εποχή εκείνη η αργεντινική στρατιωτική χούντα προσπαθούσε να ανακτήσει τα νησιά Μαλβίνες (Φώκλαντ), Νότια Γεωργία και τους Νότιους Νήσους Σάντουιτς, υπό βρετανική κατοχή κατά την άποψή της για ενάμιση αιώνα. Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει τη νομιμότητα της αξίωσης της Αργεντινής, αλλά το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδικάζει τη χρήση βίας για την επανάκτηση αυτών των εδαφών. Το διακύβευμα είναι τεράστιο επειδή τα χωρικά ύδατα αυτών των αρχιπελαγών δίνουν πρόσβαση σε όλο τον πλούτο της ηπείρου της Ανταρκτικής.

Στο τέλος του πολέμου, ο οποίος σκότωσε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους (οι βρετανικοί επίσημοι αριθμοί είναι σημαντικά μειωμένοι), το Λονδίνο επέβαλε μια ιδιαίτερα σκληρή συνθήκη ειρήνης στο Μπουένος Άιρες. Οι ένοπλες δυνάμεις του περιορίζονται στην απλούστερη έκφρασή τους. Προπαντός, ο έλεγχος του νότιου εναέριου χώρου της επικράτειάς τους και της Ανταρκτικής αποσύρθηκε από τη δικαιοδοσία τους προς όφελος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (Royal Air Force ) και πρέπει να ενημερώνουν το Ηνωμένο Βασίλειο για όλες τις δραστηριότητές τους.

Το 1992 και το 1994 δύο μυστηριώδεις επιθέσεις, ιδιαίτερα θανατηφόρες και καταστροφικές, κατέστρεψαν διαδοχικά την ισραηλινή πρεσβεία και την έδρα της εβραϊκής ένωσης AMIA.
Η πρώτη έγινε καθώς οι ισραηλινοί αρχηγοί των υπηρεσιών πληροφοριών στη Λατινική Αμερική μόλις είχαν φύγει από το κτίριο. Η δεύτερη έγινε στο πλαίσιο της κοινής έρευνας Αιγύπτου-Αργεντινής για τους βαλλιστικούς πυραύλους Condor. Την ίδια περίοδο, το κύριο εργοστάσιο των Condor εκρήγνυται, ενώ οι γιοι των προέδρων Carlos Menem και Hafez al-Assad πεθαίνουν σε ατυχήματα. Οι διάφορες έρευνες θα οδηγήσουν σε μια σειρά χειραγωγήσεων.

Μετά το καταλογισμό της Συρίας ως ένοχη, ο εισαγγελέας Αλμπέρτο ​​Nisman στρέφεται κατά του Ιράν που κατηγορεί ως εγκέφαλος των δύο βομβιστικών επιθέσεων και κατά της Χεζμπολάχ που υποτίθεται ότι τις εκτέλεσε.

Η πρώην περονίστρια πρόεδρος Cristina Kirchner κατηγορείται ότι διαπραγματεύτηκε το τέλος της δίωξης κατά του Ιράν σε αντάλλαγμα για φτηνές τιμές πετρελαίου. Ο εισαγγελέας Nisman βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του και η πρόεδρος Kirchner κατηγορήθηκε για υψηλή προδοσία. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα ένα δραματικό απρόοπτο γεγονός κατέστρεψε όλα όσα νομίζαμε ότι γνωρίζαμε: το FBI των ΗΠΑ παρέδωσε αναλύσεις DNA που πιστοποιούν την απουσία ανάμεσα στα θύματα του υποτιθέμενου τρομοκράτη και την παρουσία μιας σορού που δεν ταυτοποιήθηκε ποτέ. 25 χρόνια αργότερα, δεν γνωρίζουμε πλέον τίποτα για αυτές τις επιθέσεις.

Τον 21ο αιώνα, εκμεταλλευόμενα τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η συνθήκη του πολέμου των Μαλβίνων (Φώκλαντ), το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ ξεκίνησαν ένα νέο σχέδιο στην Παταγονία.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Joe Lewis αποκτά τεράστια εδάφη στη νότια Αργεντινή και ακόμη στη γειτονική Χιλή. Οι ιδιοκτησίες του καλύπτουν πολλές φορές το μέγεθος του κράτους του Ισραήλ. Βρίσκονται στη Γη του Πυρρός (Tierra del Fuego), στο ακραίο νότιο μέρος της ηπείρου. Περικυκλώνει μεταξύ άλλων το Lago Escondido, αποτρέποντας τη πρόσβαση του, παρά μιας δικαστικής απόφασης.


Ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο, με διάδρομο προσγείωσης 2 χιλιομέτρων, χτίζεται από τον δισεκατομμυριούχο για να δέχεται πολιτικά και στρατιωτικά αεροπλάνα μεταφορών.
Μετά το πόλεμο των Μαλβίνων (Φώκλαντ), ο ισραηλινός στρατός διοργάνωσε «στρατόπεδα διακοπών (ή κατασκηνώσεις)» (sic) για τους στρατιώτες του στην Παταγονία. Κάθε χρόνο, 8-10.000 στρατιώτες του Ισραήλ περνάνε δύο εβδομάδες στη γη του Joe Lewis.

Αν και στη δεκαετία του '70, ο Αργεντινός στρατός είχε γνωστοποιήσει ότι παρατήρησε τη κατασκευή 25.000 κενών κατοικιών, δημιουργώντας το μύθο του Σχεδίου Andinia, σήμερα φέρεται ότι εκατοντάδες χιλιάδες έχουν κατασκευαστεί.
Είναι αδύνατο να ελεγχθεί η κατάσταση των εργασιών, δεδομένου ότι αυτές οι γαίες είναι ιδιωτικές και το Google Earth έχει εξουδετερώσει τις δορυφορικές φωτογραφίες της περιοχής, όπως συμβαίνει με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Η γειτονική Χιλή έχει παραχωρήσει μια υποβρύχια βάση στο Ισραήλ. Σήραγγες έχουν σκαφτεί για την επιβίωση στον πολικό χειμώνα.

Οι Ινδιάνοι Μαπούτσε που κατοικούν την Παταγονία, τόσο την αργεντινική όσο και τη χιλιανή, βρέθηκαν προ έκπληξη όταν έμαθαν την επανενεργοποίηση στο Λονδίνο της Resistencia Ancestral Mapuche (Προγονική Αντίσταση των Μαπούτσε - RAM), μιας μυστηριώδους οργάνωσης διεκδίκησης της ανεξαρτησίας. Πρώτα κατηγορήθηκε ότι ήταν μια παλιά ένωση που είχε ανακτηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Αργεντινής, η RAM θεωρείται πλέον από την αριστερά ως νομιμοποιημένο αποσχιστικό κίνημα, αλλά όχι οι ηγέτες των Μαπούτσε που θεωρούνται ως πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από τον George Soros.

Στις 15 Νοεμβρίου 2017, το Ναυτικό έχασε την επαφή με το υποβρύχιο ARA San Juan , το οποίο τελικά κηρύχτηκε ότι συνετρίβη στη θάλασσα. Είναι ένα από τα δύο ντηζελο-ηλεκτρικά υποβρύχια TR 1700 που αποτελούσαν την επίστεψη του αργεντινικού στρατού. Η Προπαρασκευαστική Επιτροπή για την οργάνωση της Συνολικής Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε ότι κατέγραψε ένα ασυνήθιστο ακουστικό φαινόμενο στον Ατλαντικό, κοντά στην περιοχή όπου το Σαν Χουάν είχε στείλει το τελευταίο του σήμα. Η κυβέρνηση παραδέχτηκε τελικά ότι το υποβρύχιο πραγματοποιούσε μια απροσδιόριστη «μυστική αποστολή», για την οποία είχε ενημερώσει το Λονδίνο. Ενώ ο αμερικανικός στρατός είχε ξεκινήσει έρευνες, το ρωσικό ναυτικό έστειλε ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο ικανό να εξερευνήσει το βυθό της θάλασσας σε βάθος 6.000 μέτρων το οποίο δεν βρήκε τίποτα. Το Σαν Χουάν πιθανώς εξερράγη. Ο Τύπος της Αργεντινής είναι πεπεισμένος ότι είτε χτύπησε μια νάρκη είτε έχει καταστραφεί από μια εχθρική τορπίλη.

Είναι αδύνατο σήμερα να προσδιοριστεί εάν το Ισραήλ έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκμετάλλευσης της Ανταρκτικής ή αν δημιουργεί μια εφεδρική βάση οπισθοδρόμησης σε περίπτωση ήττας στην Παλαιστίνη.

Τιερί Μεϊσάν
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά

ΠηγήΙνφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ