Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι όπλα που αγόραζε μυστικά η CIA από τη Βουλγαρία περνούσαν στην ISIS

Ένας κατευθυνόμενος αντιαρματικός πύραυλος μεταξύ άλλων κατέληξε στα χέρια των τρομοκρατών της ISIS λιγότερο από δύο μήνες αφότου η αμερικανική κυβέρνηση τον αγόρασε από την Βουλγαρία στα τέλη του 2015, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από την ομάδα παρακολούθησης όπλων Conflict Armament Research (CAR).

Ήταν μέρος της άκρως απόρρητης επιχείρησης της CIA για να οπλίσει τους επαναστάτες στη Συρία για την καταπολέμηση των δυνάμεων του Σύριου Προέδρου Μπασάρ Άσαντ. Ο πύραυλος κατέληξε στα χέρια των μαχητών της ISIS στο Ιράκ, σύμφωνα με την έκθεση.

“Προμήθειες εξοπλισμού στη Συριακή διαμάχη από ξένες πλευρές – κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία – επέτρεψαν έμμεσα στην ISIS να αποκτήσει σημαντικές ποσότητες αντιαρματικών πυρομαχικών”, αναφέρει η έκθεση του CAR. “Αυτά τα όπλα περιλαμβάνουν κατευθυνόμενα αντιαρματικά και
αρκετές ποικιλίες πυραύλων με διαδοχικές κεφαλές, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να νικήσουν τη σύγχρονη θωράκιση”.

Σύμφωνα με το CAR, το συμβόλαιο για τον πυραύλο που κατέληξε στην ISIS χειρίστηκε η εταιρεία Kiesler η οποία εδρεύει στην Ιντιάνα των ΗΠΑ και η οποία απέκτησε τους πυραύλους από μια βουλγαρική εταιρεία που ονομάζεται SAGE Consulting,


Σύμφωνα με το Buzfeed που μεταδίδει την είδηση, η SAGE είναι γνωστή μεσίτρια εταιρεία στη βουλγαρική πρωτεύουσα της Σόφιας, ενώ δύο άλλοι Βούλγαροι έμποροι όπλων λένε ότι η SAGE κατασκευάζει πράγματι τον συγκεκριμένο πυραύλο 9M111 σε ένα εργοστάσιο που ονομάζεται VMZ, για την αμερικανική κυβέρνηση. «Τα φτιάχνουν μόνο για τους Αμερικανούς», είπε ο ένας, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ αγοράζουν όσα μπορεί να κατασκευάσει η SAGE.



Ο αντιαρματικός πύραυλος που απέκτησε η ISIS το 2016
και οι ΗΠΑ αγόρασαν από την Βουλγαρία.

Η είδηση αυτή έρχεται να ταυτοποιήσει την εκπληκτική αποκάλυψη της Βουλγάρας δημοσιογράφου Dilyana Gaytandzhieva τον Αύγουστο ότι η CIA μετέφερε μυστικά όπλα κατασκευής Βουλγαρίας στην ISIS μέσω διπλωματικών πτήσεων από το Αζερμπαϊτζάν, αποκάλυψη για την οποία η δημοσιογράφος απολύθηκε και ανακρίθηκε, και που κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Off the Record με μερικά από τα μεγαλύτερα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, κανένα δεν ήταν πρόθυμο να μεταδώσει.



Η δημοσιογράφος Dilyana Gaytandzhieva
κατά την έρευνά της στη Συρία.

Όπως σημειώνει το Zerohegde, δεν ήταν η πρώτη φορά που το CAR ανακαλύπτει όπλα των ΗΠΑ στα χέρια της ISIS, καθώς η ίδια ομάδα έρευνας δημοσίευσε παρόμοια ευρήματα και συμπεράσματα που χρόνια πριν στη Συριακή σύγκρουση.


Για παράδειγμα, μια προηγούμενη έκθεση του CAR το 2014 διαπίστωσε ότι αντιαρματικοί πυραύλοι βαλκανικής προέλευσης που ανακτήθηκαν από τους μαχητές της ISIS, εμφανίστηκαν όμοιοι με εκείνους που είχαν αποσταλεί το 2013 σε δυνάμεις ανταρτών της Συρίας στο πλαίσιο προγράμματος της CIA, όμως τα ΜΜΕ την αγνοούσαν. Μόνο σχετικά πρόσφατα και αφού άρχισαν οι αναφορές για ”ήττα της ISIS”, άρχισαν να εμφανίζονται δημοσιεύματα όπως αυτό του BBC με τίτλο ”Οι Τζιχαντιστές που εσείς πληρώνετε”.


Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Defence Intelligence Agency το 2012 που έγραφαν ότι ένα «Ισλαμικό Κράτος» ήταν επιθυμητό στην Ανατολική Συρία για να επηρεάσει τις πολιτικές της Δύσης στην περιοχή, αγνοήθηκαν επίσης, ενώ λίγο αργότερα ο πρώην επικεφαλής του DIA Στρατηγός Μάικλ Φλυν είπε σε συνέντευξη στο Αλ Τζαζίρα ότι η άνοδος της ISIS ήταν ”μια ηθελημένη απόφαση της Ουάσιγκτον”.


Όμως όλον αυτόν τον καιρό, η Αμερικανική κυβέρνηση και η CIA συνέχισαν να εξοπλίζουν τρομοκράτες, γνωρίζοντας πολύ καλά πού πήγαιναν τα όπλα και τι ακριβώς έκαναν.

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »