Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

HCUAV, Αυτό είναι το Ελληνικό ρομποτικό αεροσκάφος


Η Ελλάδα της Έρευνας και της Ανάπτυξης. Αυτό λοιπόν είναι ένα ελληνικό UAV, Μη Επανδρωμένο Όχημα δηλαδή, που θα ετοιμαστεί για πολιτική και όχι στρατιωτική χρήση και αναπτύσσεται από το2013. Συνεργασία τριών ελληνικών πανεπιστημίων και ελληνικών εταιριών, το HCUAV (Hellenic Civil Unmanned Air Vehicle) είναι σε προηγμένο στάδιο ανάπτυξης.

Για τη δημιουργία του συνεργάζεται το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών του Α.Π.Θ ενώ στην ομάδα είναιτο Εργαστήριο Ρομποτικής και
Αυτοματισμών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης και το Εργαστηρίου Αυτόματου Ελέγχου του Πολυτεχνείου Αθηνών.

HCUAV_02

Στην κοινοπραξία είναι ακόμη η MLS Multimedia (Θεσσαλονίκη), η Spacesonic Ltd (Τρίκαλα) και Intracom Defense Electronics από την Αθήνα. Το HCUAV έχει μήκος 4,5 μέτρα, εκπέτασμα πτερύγων 6 μέτρα και βάρος 190 κιλά ενώ η αυτονομία φτάνει τις 9 ώρες με εμβέλεια 200 χιλιόμετρα και μέγιστη ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. Το μέγιστο ύψος πτήσης είναι τα 10.000 πόδια.

HCUAV_03

Στην εξέλιξη αναπτύσσονται Ηλεκτρο-οπτικοί αισθητήρες, επικοινωνίες, κινητοί σταθμοί εδάφους, συστήματα ευφυούς λογισμικού με δυνατότητες ελέγχου διοίκησης και συντονισμού επιχειρήσεων, σύστημα ευρυζωνικών ασφαλών επικοινωνιών ενώ στόχος είναι η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων τακτικής κατάστασης και εικόνας σε πραγματικό χρόνο.

HCUAV_04-3

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται και από το ΕΣΠΑ 2007-2013 αλλά και την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) ενώ οι ελληνικές εταιρείες συμμετέχουν στο συνολικό κόστος φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ.

via
το είδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ