Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Think tank προσφιλές στον Ισραηλινό στρατό παραδέχεται ότι Ισραήλ και ISIS είναι σύμμαχοι κατά του Ιράν

Μια νέα έκθεση από το Ισραηλινό Κέντρο Πληροφοριών και Τρομοκρατίας Meir Amit αναφέρει ότι η ISIS και το Ισραήλ είναι προσωρινοί σύμμαχοι εναντίον του Ιράν.

Η έκθεση υποδηλώνει ότι στον τομέα της καταπολέμησης της παρουσίας του Ιράν στη Συρία, τα συμφέροντα της ISIS  και του Ισραήλ μπορεί να συγκλίνουν, γεγονός που κατά κάποιο τρόπο τους καθιστά συμμάχους. Παρά το γεγονός ότι δεν προτείνει επίσημη συμμαχία μεταξύ της ISIS και του Ισραήλ, το Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center που είναι ένα think tank προσφιλές στον Ισραηλινό Στρατό, αναφέρει ότι τα συμφέροντα τόσο της ISIS όσο και του Ισραήλ ευθυγραμμίζονται, καθιστώντας τους συμμάχους εναντίον του Ιράν.

Σχετικά με την ISIS, σύμφωνα με την έκθεση, ”πιθανότατα θα αλλάξει τα μαχητικά της πρότυπα και θα επιστρέψει σε τακτικές αντάρτικου και τρομοκρατία μετά το τέλος της εκστρατείας εναντίον του στο Ιράκ και μπορεί να
πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά Ιρανικών οχημάτων που κινούνται κατά μήκος του εδάφους (τα Ιρανικά οχήματα μπορεί να θεωρηθούν ελκυστικοί στόχοι για την ISIS στη νέα της ενσάρκωση)”.


Η παρέμβαση του Ιράν στη Συρία “ανεβάζει τις φλόγες των συγκρούσεων με την ISIS, η οποία διατηρεί σημαντικές επιχειρησιακές ικανότητες ακόμη και μετά την κατάρρευση των Ισλαμικών Κρατών”. Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει: “Εκτιμούμε ότι το Ιράν και οι στρατοί υπό την αιγίδα τους θα αγωνιστούν για να δώσουν μια κατάλληλη απάντηση σε αυτήν την πρόκληση τρομοκρατίας”.


Συνεχίζει: ”Η παρουσία του Ιράν στη Συρία αυξάνει την πιθανότητα τριβής με το Ισραήλ και μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση μεταξύ των δύο χωρών σε μια χρονική στιγμή που δεν είναι κατάλληλη για το Ιράν”. Αυτό το αναφέρει με βάση τις πολυάριθμες αναφορές των Ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία που μερικές φέρεται να είναι κοντά στη Δαμασκό, εναντίον Ιρανικών μεταφορών όπλων στη Χεζμπολάχ.


Η έκθεση περιγράφει τους στόχους του Ιράν ως εξής: “Ενίσχυση των μηχανισμών πίεσης και κλιμάκωση της απειλής που απειλεί το Ισραήλ, δημιουργώντας παράλληλα μια κατάσταση αποτροπής. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Χεζμπολάχ, στην ανάπτυξη των ικανοτήτων της Χεζμπολάχ για την παραγωγή όπλων και στην εγκαθίδρυση τοπικών τρομοκρατικών δικτύων στα Όρη του Γκολάν, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου μετώπου για την πρόκληση του Ισραήλ”.


Τώρα που η ISIS δεν αποτελεί πλέον απειλή εισβολής για το Ισραήλ, το Ισραήλ μπορεί πλέον αναμφισβήτητα να θεωρήσει τις επιθέσεις της ISIS ενάντια στο Ιράν και τις φιλοιρανικές στρατιωτικές μονάδες ως ευεργετικές, κάτι που έχει προηγούμενο.


Κορυφαίοι Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Ισραήλ είχαν μιλήσει και παλιότερα σ’ αυτό το πλαίσιο, με τον υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιααλόν να λέει ότι το Ιράν ήταν χειρότερο από την ISIS και θα προτιμούσε να αντιμετώπιζε το Χαλιφάτο παρά την Τεχεράνη στις αρχές του 2016.

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »