Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Που πας ρε Καραμήτρο χωρίς άδεια από τους…Τούρκους;

Για άλλη μια φορά τα περί «κόκκινων γραμμών» και «ανάλογης απάντησης την επόμενη φορά που οι Τούρκοι θα προβούν σε επιθετικές ενέργειες», αποδείχτηκαν «καπνός».


Σε νέο περιστατικό τουρκικά μαχητικά δεν επέτρεψαν στο ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού που μετέφερε τον Κουρουμπλή να απογειωθεί από τη νήσο Στρογγύλη στο συγκρότημα του Καστελόριζου.


Κατά τα λοιπά «Θα βομβαρδίσουν, θα καταρρίψουν» και άλλες τέτοιες παπαρολογίες και βέβαια «θα κάψουν ζωντανούς τους Τούρκους» στο επόμενο επεισόδιο…


Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Κουρουμπλή ενημερώθηκε από τις τουρκικές αρχές ότι επειδή έπρεπε να πετάξει εντός τουρκικού εναέριου χώρου κατά την επιστροφή του στη Ρόδο (η Στρογγύλη βρίσκεται στα απώτατα όρια του ελληνικού κράτους, σφηνωμένη βαθιά στη νοτιοανατολική εσχατιά στην Α.Μεσόγειο) έπρεπε να ζητήσει την άδεια του τουρκικού κέντρου ελέγχου.


Για να γίνουν πειστικότεροι έστειλαν και ένα ζευγάρι μαχητικών. Από ελληνικής πλευράς δεν υπήρξα καμία απάντηση, ούτε κινητοποίηση.


Το ελικόπτερο του υπουργού παρέμεινε καθηλωμένο επί μισή ώρα επί ελληνικού εδάφους, εντός του ΕΕΧ και φυσικά εντός της περιοχής αστυνόμευσης του FIR Αθηνών χωρίς να κινηθεί


Μόνο όταν έδωσαν άδεια οι Τούρκοι απογειώθηκε.


To όλο επεισόδιο επιβεβαιώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.


Τώρα το υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά ο Ν.Κοτζιάς τι θα κάνουν; Θα βάψουν «ροζ» την κόκκινη γραμμή που έθεσαν στη τουρκική επιθετικότητα. Αλλά τώρα το επεισόδιο έχει λήξει. Ήδη σήκωσαν «λευκή» σημαία…

πηγη



ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ! ΚΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!


Ο άθλιος  Κουρουμπλής πήγε στη Στρογγύλη, ένα νησί σημαντικό για τον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Για να φύγει όμως με το ελικόπτερο πήρε άδεια από τη Τουρκία. Του έλεγαν ότι χρειαζόταν άδεια για να πετάξει, γιατί είναι σε Τουρκικό εναέριο χώρο! Και το FIR Αθηνών τί έγινε; Μιλάμε για ένα χάος οργάνωσης στις ΕΔ και στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Η αλλαγή της συνθήκης της Λωζάνηςπροϋποθέτει αλλαγή συνόρων με βίαιο τρόπο ανάμεσα στις χώρες που συνορεύουν με τη Τουρκία, μια χώρα που είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα όσο είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτό δείχνει και πόσο λάθος είναι οι επιλογές Κοτζιά σε σχέση με Αλβανία και FYROM.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ