Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

13 χρόνια κάθειρξη στον επιχειρηματία Φλώρο

Για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου το 2014

Ο Σαββίδης οπλοφορούσε και ξεσηκώθηκε το σύμπαν. Επιχειρηματίας που σχεδόν αγνοούμε… έβαλε να σκοτώσουν τον Δικηγόρο που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα του Δημοσίου, σε μία υπόθεση απάτης, που ξεπερνούσε τα 200.000.000 ευρώ… και τα ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος. Ούτε πρωτοσέλιδα, ούτε εκπομπές στην τηλεόραση …ούτε τίποτα.

Συνήθως… όταν διακριτικά καταδικάζονται κάποιοι… το ίδιο διακριτικά βγαίνουν νωρίτερα από τη φυλακή …για να απολαύσουν το προϊόν της απάτης …πριν γεράσουν.

Άλλωστε ποιος δεν θα καθόταν στη φυλακή μερικά χρόνια …ώστε βγαίνοντας να πετάξει για Χαβάη όπου θα τον περιμένουν δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια Δημοσίου Χρήματος που το Ελληνικό Δημόσιο …έπαψε να αναζητά και να απαιτεί;

http://www.topontiki.gr/article/263760/kampana-ston-epiheirimatia-floro-dekatria-hronia-katheirxi-gia-tin-apopeira
Πηγή: topontiki.gr


Ομόφωνα ενόχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο, επικεφαλής της εταιρίας παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας Energa και τους δύο Αλβανούς συγκατηγορουμένους του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη τον Νοέμβριο του 2014.


Το δικαστήριο αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους τρεις κατηγορούμενους θεωρώντας πως η επίθεση που είχε δεχθεί ο κ. Αντωνόπουλος έγινε από τους δύο αλλοδαπούς μετά από εντολή που πήραν από τον επιχειρηματία. Η εισαγγελέας είχε τονίσει πως το “πληρωμένο συμβόλαιο” σε βάρος του δικηγόρου αφορούσε τη διένεξη που είχε ο ΛΑΓΗΕ με την εταιρία Energa. Οι δικαστές αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους.


Ο επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών κατά πλειοψηφία. Οι δικαστές που μειοψήφησαν ζήτησαν την επιβολή κάθειρξης 17 ετών. Στον επιχειρηματία χορηγήθηκε αναστολή εκτέλεσης ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.


Ο συγκατηγορούμενος του επιχειρηματία, Ντούλτσε Όλτι (Dulce Olti), κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία από κοινού και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 23 ετών. Ο τρίτος κατηγορούμενος, Μπάκο Άρμπερ (Bako Arber) κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη ληστεία με υποπολυβόλο και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών.


Το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστολή στην έφεση των δύο αλλοδαπών οι οποίοι μετά την έκτιση της ποινής τους θα απελαθούν και απαγορεύεται να επιστρέψουν στη χώρα για 10 έτη.


Το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους Παναγιώτη Ευθυμιάδη και Ιωάννη Τσιβελεκίδη, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί αρχικά για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου.


Ο ‘Αρης Φλώρος βρίσκεται ήδη στη φυλακή καθώς εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών που του επιβλήθηκε μετά την εκδίκαση σε πρώτο βαθμό της υπόθεσης υπεξαίρεσης των εταιριών Energa και Hellas Power.


Στην απολογία του ο επιχειρηματίας αρνήθηκε πως εμπλέκεται στην υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου και υποστήριξε ότι οι συγκατηγορούμενοι του τον ενέπλεξαν στη δολοφονική απόπειρα με σκοπό να τον εκβιάσουν και να του αποσπάσουν χρήματα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αznews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ