Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Άλλος ο «αντισημιτικός» βανδαλισμός και άλλος ο ανθελληνικός

Οι δύο όψεις του βανδαλισμού...

Είναι όντως λυπηρό, όταν γίνονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα βανδαλισμοί σε τάφους, εκκλησίες, αρχαιολογικούς χώρους και σε αρχαία μνημεία, χωρίς να φτάνει τίποτα στο φως της δημοσιότητας, ενώ αντίθετα μόνο ό,τι αφορά στην εβραϊκή κοινότητα να γίνεται πρώτη είδηση κι ας είναι συγκριτικά υποδεέστερου ενδιαφέροντος και ουσιαστικά ανάξιο αναφοράς…

Όταν πρόκειται για την Εβραϊκή Κοινότητα… αμέσως κινητοποιούνται οι πάντες, ενώ ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση. «Πρώτη μούρη» ολόκληρος ο πολιτικός και θρησκευτικός κόσμος της χώρας εκφράζει τον «αποτροπιασμό» και την «αγανάκτησή» του για το «απάνθρωπο» «αντισημιτικό», όπως σπεύδουν να το βαπτίσουν, χτύπημα… Για τα καθημερινά ανθελληνικά χτυπήματα …τσιμουδιά!

Στην προκείμενη περίπτωση, για να μπείτε στο πνεύμα της πολιτικής προπαγάνδας και της καθημερινής πλύσης εγκεφάλων που βιώνουμε, σχετικά με
την βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου στη Νίκαια ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «τι είδους άνθρωποι είναι εκείνοι που μισούν νεκρούς; Ποιος και γιατί νιώθει ότι ενοχλείται από νεκρούς; Ο αντισημιτισμός έδειξε ένα από τα πρόσωπά του. Ας μην μείνουμε αδιάφοροι απέναντι σε μια πράξη που στρέφεται ενάντια σε μια βαθιά ανθρώπινη ανάγκη, τον σεβασμό των νεκρών. Ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου πρέπει να είναι για μας μια αιτία, ένας λόγος για να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες μας ώστε το δηλητήριο του αντισημιτισμού να μείνει μακριά από την κοινωνία μας».




Όταν τις προάλλες ο «αντιεξουσιαστής πράκτορας Θ.Β.» έκανε με επαγγελματικό εξοπλισμό αναρρίχησης (μπότες με καρφιά, και δύο τσεκούρια πάγου-βουνοπλαγιάς) ασκήσεις αναρρίχησης επάνω σε αρχαιολογικό μνημείο (τοιχίο αρχαίου οικοδομήματος) στην Κοίλη Οδό στο Φιλοπάππου… δεν συγκινήθηκε κανείς από τους φύλακες και αρχαιολόγους. Όταν μάλιστα επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου του ζήτησαν τον λόγο και πήγαν να τον «ενημερώσουν» πως πρόκειται για αρχαιολογικό μνημείο — οίκημα… εκείνος τους αποκάλεσε «ΖΩΑ» και συνέχισε ανενόχλητος τη «προπόνησή» του!


Οι επισκέπτες απευθύνθηκαν άμεσα στην φύλαξη του χώρου, όπου η προϊστάμενη αρχαιολόγος απεφάνθη ότι ναι μεν είναι πολύ σοβαρό το θέμα… αλλά δεν είναι στην αρμοδιότητά της να καλέσει την αστυνομία! Η κρατικοδίαιτη αρχαιολογική υπηρεσία, όσο και η φύλαξη του χώρου υπάρχει μονάχα για το θεαθήναι… Ζητά από τους επισκέπτες να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα», και να καλέσουν την αστυνομία. Σιγά μην ασχοληθούν τα κομματόσκυλα — πρώην αφισοκολλητές της εκάστοτε κυβέρνησης με τον «σύντροφο» αριστεριστή «ψευτοκουλτουριάρη» sportsman… που αναρριχάται σε αρχαιολογικό χώρο όπου δεν υπάρχει αβανδάλιστο κι «αμαγάριστο» μνημείο.

https://antizitro.blogspot.gr/2016/12/blog-post_97.html
Πηγή: antizitro.blogspot.gr


Βλέπετε… δεν ήταν «σύγχρονος» εβραϊκός τάφος… απλά αρχαίο ελληνικό μνημείο! Άλλωστε γεμάτη είναι η Ελλάδα από τέτοια!

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/bandalismoi-se-tafous-tis-ebraikis-koinotitas-sto-g-nekrotafeioΠηγή: thetoc.gr

ΑΖΝews

1 σχόλιο:

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 8. 5. 2018
    Είναι εξοργιστικό, και μόνο που συμβαίνει. Εγώ όμως πιστεύω πως μία σοβαρή και πατριωτική κυβέρνηση της χώρας μας, δεν θα προέβαινε σε τέτοιες διακρίσεις. Διότι, είναι παράλογο να ενδιαφέρεσαι μόνο για τους βανδαλισμούς των εβραίων και να υποτιμάς τους δικούς σου. Δείχνει ότι δεν είσαι πατριώτης και ενεργείς ανθελληνικά. Αυτό δεν το καταλαβαίνουν αυτοί που μας κυβερνούν ; Πάσχουν από παντελή έλλειψη πατριωτισμού ή σκόπιμα υποβαθμίζουν την πολιτιστική μας κληρονομιά ; Τέτοιες πολιτικές ηγεσίες κρίνονται επικίνδυνες για τη χώρα μας και πρέπει να ‘’τιμωρηθούν’’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ