Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Νίκος Δήμου : Από τη «Δράση» του Μάνου στο «Ποτάμι» του Θεοδωράκη...

Εσείς δεν ήσασταν στη "Δράση"; ρώτησε τον Δήμου ο Τάκης Χατζής.
Ο συγγραφέας χαμογέλασε αμήχανα. " Μπα,λόγω φιλίας συμμετείχα.Ήμουν άλλωστε στις τελευταίες θέσεις του ψηφοδελτίου".

Ο  σοβαρός, πετυχημένος, σπουδαίος κύριος Νίκος Δήμου τα΄κανε μούσκεμα στο δελτίο του Skai. Δεν ήξερε να απαντήσει ούτε σε στοιχειώδη ερωτήματα.

"Θα συνεργαστείτε με τη Ν.Δ;".Δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω, είμαστε πιο αριστερά από τη ΝΔ, μπλα μπλα μπλα.
"Με τον ΣΥΡΙΖΑ;". Το ίδιο. "Δεν", "ίσως","αν", μπλα μπλα μπλα.

Δήλωσε πως είναι εχθρός του νεοφιλελευθερισμού, αλλά παρα ταυτα μπήκε στο ψηφοδέλτιο-από φιλία,ρε γαμώτο!- του εκπροσώπου του νεοφιλελευθερισμού στη Ελλάδα, Στέφανου Μάνου.
Για τις απολύσεις μετά από "αξιολόγηση" είπε πως "όσοι πάρουν κακό βαθμό,χάσανε".
Και ανάμεσα.. στα διάφορα κουφά που πέταξε εκείνο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η τοποθέτησή του για την έλλειψη ιδεολογίας στο "Ποτάμι". "Είναι θετικό το γεγονός,ότι το "Ποτάμι" δεν έχει ιδεολογία. Η ιδεολογία εμποδίζει να εφαρμοστεί η σωστή πολιτική".
Για τα Σκόπια η άποψή του θολή,για τα "μνημόνια" δεν ήξερε τι να πει,πλην του ότι "έχουν πια τελειώσει".

- από το nonews
το είδα

Νίκος Δήμου:
Ας ονομαστούν και Μακεδονία τα Σκόπια

«Ας ονομαστούν τα Σκόπια και Μακεδονία» δήλωσε ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι «είναι θετικό που το Ποτάμι δεν έχει ιδεολογία».

Ο κ. Δήμου είπε ότι «Το Ποτάμι» δεν έχει θέση αυτή τη
στιγμή για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Εξέφρασε την προσωπικές του θέσεις τονίζοντας ότι το θέμα το χειρίστηκαν λάθος από την αρχή οι ελληνικές κυβερνήσεις. «Είναι ένα θέμα που έχουμε ήδη χάσει. Το 95% των κρατών έχει δεχθεί το όνομα "Μακεδονία" κι εμείς συνεχίζουμε να το συζητάμε» είπε συμφωνώντας ότι η ΠΓΔΜ μπορεί να ονομαστεί όπως θέλει, ακόμα «Μακεδονία». Παράλληλα τάχθηκε υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.



«Μπήκα στο "Ποτάμι" γιατί ήθελα ένα κόμμα για να μπορώ να ψηφίζω. Όλα τα κόμματα έχουν βραχυκυκλωθεί εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ που αυτοβραχυκυκλώνεται. Το Ποτάμι είναι μία νέα πρόταση» πρόσθεσε., επισημαίνοντας ότι «είναι θετικό που το Ποτάμι δεν έχει ιδεολογία».



«Είναι θέμα ιδεολογίας που δεν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχουν ιδιωτικά για να βελτιωθούν και τα δημόσια» τόνισε.



Παράλληλα, ο συγγραφέας τάχθηκε υπέρ του χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας.

«Το θέμα των μνημονίων έχει τελειώσει για την Ελλάδα. Ήταν ένα ατύχημα και από την πλευρά της Ε.Ε. και από της Ελλάδας. Δεν έχουμε κανέναν κανόνα που να αποκλείει (εκτός από τη Χ.Α.) ή να θέλει κάποιον» ανέφερε, ενώ δεν απέκλεισε καμία συνεργασία, διευκρινίζοντας ότι είναι «πιο αριστερά από τη ΝΔ» απαντώντας .

«Πρέπει να αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι» τόνισε, λέγοντας πως δε χρειάζονται απολύσεις στο Δημόσιο δεν είναι τόσο μεγάλο.

«Ουδέποτε υπήρξα νεοφιλελεύθερος και αποκηρύσσω τον νεοφιλελευθερισμό και τις παραφυάδες του» είπε για τη συμμετοιχή του στη Δράση. «Μην μπερδεύετε τους φιλελεύθερους με τους νεοφιλελεύθερους» ανέφερε.

Σε ερώτηση που του έγινε -αλλά δεν πρόλαβε να απαντήσει εξαιτίας του τέλους της συνέντευξης- σχετικά με τις θέσεις που έχει διατυπώσει κατά καιρούς η Μαρία Ρεπούση, ο κ. Δήμου ανέφερε -εκτός κάμερας- ότι τη θεωρεί ικανή επιστήμονα και ότι συμφωνεί σε αρκετά με την ίδια.

το είδα



ΔΕΣ ΚΑΙ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »