Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

SOS! Ρατσισμός! Έβαλαν σομπρέρο στον Super Mario

Το να οικειοποιείσαι στοιχεία της κουλτούρας του άλλου στην Αμερική της άγριας πολιτικής ορθότητας λέγεται "cultural appropriation" και οι λίμπεραλ και οι SJWs προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι κάτι τέτοιο (π.χ. το να έχεις κοτσιδάκια ράστα χωρίς να είσαι μαύρος ή να ντυθείς Ινδιάνος ή Άραβας στις αποκριές) είναι «κακό» και «προσβάλει» τον άλλον και υποδηλώνει «ρατσισμό», «αποικιοκρατικό πνεύμα», «λευκή υπεροχή» μέχρι και κυριολεκτικά «βία».
By William Hicks (HEATSTREET) / ΚΟ:

Αν και οι Μεξικανοί από το Μεξικό δεν ενδιαφέρονται πραγματικά ποιος φορά σομπέρος, οι λίμπεραλ ελίτ στην Αμερική όπως η Katy Perry(η οποία εμφανίστηκε σε ένα βίντεο έχοντας κάνει τα μαλλιά της με cornrows πλεξίδες και μετά έσπευσε να… απολογηθεί γιατί κάτι τέτοιο υποδηλώνει την «δύναμη των μαύρων» και δεν ήξερε ότι έκανε «λάθος», αφήστε που σε ένα άλλο είχε εμφανισθεί ως Κινέζα...) έχουν δηλώσει ότι αυτή η πρακτική είναι α-πα-ρά-δε-κτη και ως εκ
τούτου πρέπει να υπακούσουμε.



Αυτός είναι ο λόγος που είναι να τα παίρνει κανείς με την απόφαση της Nintendo να συμπεριλάβει ένα επίπεδο Μεξικού στο επερχόμενο SuperMarioOdyssey όπου ο Mario(αν είναι δυνατόν!) φοράει ένα σομπρέρο και ένα πόντσο. Δεν είναι για γέλια, παιδιά.



Krunchy    Ακολουθήστε
@KrunchyNaut
Racist Mario in a sombrero and pancho
Isn't that cultural appropriation / white
supremacy, @NintendoAmerica?!
7:25 μ.μ. - 13 Jun 2017


Αυτός ο εξομοιωτής του ρατσισμού, που περνιέται ως κομμάτι ψυχαγωγίας, έχει το θράσος να κλέψει μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, αυτή του Μεξικού. Ο Μάριο παίζει το μέρος του αποικιοκράτη, απομυζώντας τη πλούσια γη (νομίσματα και αστέρια), ενώ θανατώνει πατώντας τους ιθαγενείς.




Το SuperMario είναι ήδη ένα απίστευτα προβληματικό παιχνίδι λόγω των αναχρονιστικών ρόλων φύλου που έχει, όπου ένα straightλευκό αρσενικό σώζει μια πριγκίπισσα από τον κίνδυνο. Παρά τα τόσα πολλά δακρύβρεχτα άρθρα που έχουν αναρτηθεί στο Polygon και στο Kotaku, ο δημιουργός του Mario, ο Shigeru "ένας Χίτλερ κυριολεκτικά" Miyamoto, αρνείται να αλλάξει τη μορφή του παιχνιδιού και να κάνει το Marioκάποιο trans, ενώ και να επιτρέψει στην PrincessPeach να σπάσει την πατριαρχία με ένα ελαφρύ πάτημα του πλήκτρου "A".


Ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Nintendo μπορεί να το διορθώσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση είναι να ακυρώσει το παιχνίδι και να το ξεκινήσει από την αρχή. Αν με χρειαστούν να με προσλάβουν ως “PoliticalCorrectnessSupervisor("Επόπτη Πολιτικής Ορθότητας") με εξαψήφιο μισθό, θα τους βοηθούσα ευχαρίστως προκειμένου να φτιάξουν το projectτων ονείρων μου, SuperMario: WhiteGenocideSunshine.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ